New Releases: Maan en Snelle op één track

- Releases

 Maan Snelle Post Malone Bilal Wahib Ronnie Flex Joel Corry Raye David Guetta Wulf Zara Larsson Alesso Armin Van Buuren Nona Alex Schulz Robin Schulz Felix Jaehn Alida Nick Jonas
New Releases: Maan en Snelle op één track

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe release. Deze week kwamen onder anderen Snelle en Maan, Post Malone, Joel Corry, Raye en David Guetta en Zara Larsson met nieuwe muziek.

BLIJVEN SLAPEN – Snelle x Maan
Maan en samenwerkingen: dat is bijna een garantie voor succes. Sterker nog: de helft van haar 10 Top 40-hits maakte de Noord-Hollandse zangeres met andere artiesten, zoals Jonna Fraser en Ronnie Flex. Momenteel staat ze nog in de top 10 van de Top 40 met Als Ik Je Weer Zie, waarop ook Thomas Acda, Paul De Munnik en Typhoon op te horen zijn en nu is er een collab met Snelle. Het is een mooi voorproefje op het derde album van het Gelderse hitkanon, dat vanaf 12 maart te streamen is. Daarnaast komt er ook een Netflix Original-documentaire aan, dat de titel Zonder jas naar buiten heeft gekregen. Daarin is te zien hoe Snelle toewerkt naar de lancering van zijn nieuwste werk.

ONLY WANNA BE WITH YOU (POKÉMON 25 VERSION) – Post Malone
We gaan even terug in de tijd. In 1995 bracht de Amerikaanse band Hootie & The Blowfish Only Wanna Be With You uit. De track bereikte de zesde plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en kwam zelfs op nummer 1 in Canada. In Nederland bleef het nummer in de Tipparade steken, maar desondanks groeide de track wel uit tot een klassieker. Hoewel ‘Hootie’ in Nederland vooral bekend is van één track, was de impact in de Verenigde Staten veel groter. Met dat in je achterhoofd, is het een stuk minder verrassend dat Post Malone juist dit nummer een cover gunt. De rapper en zanger doet dit voor het aanstaande Pokémon Weekend, een online event om de populaire animatiefiguren te eren. Post zal daar ook optreden. "Ik ben al heel lang een Pokémon-fan,” zo liet hij weten. “Dus de kans om headliner te zijn op het Pokémon Day-concert ter ere van het 25-jarig bestaan van de serie, greep ik met beide handen aan.”

501 – Bilal Wahib & Ronnie Flex
Bilal Wahib won in januari al de Top 40 Award voor beste nieuwkomer in 2020 en kan binnenkort misschien opnieuw wat beeldjes aan zijn prijzenkast toevoegen. Hij is genomineerd voor een Edison Pop, in de categorie ‘Song’ en in de categorie ‘Nieuwkomer’. Daarin neemt hij het op tegen Het Is Al Laat Toch van Racoon en Soldier On van DI-RECT. Na nummers als Jaloers en Donderdag (met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters) moesten we even wachten op nieuw werk van de Mocro Maffia-ster. Dat wachten wordt nu beloond met een collab met Ronnie Flex. 501 is een ode aan een knappe vrouw die Bilal per toeval op straat spot.

BED – Joel Corry x Raye x David Guetta
Op 25 juli 2020 waren we net begonnen aan een warme zomer. Het was de dag dat Head & Heart van Joel Corry voor het eerst in de Nederlandse Top 40 stond. 32 weken later staat de Britse dj en producer nog steeds met die track in de Lijst der Lijsten. Het is inmiddels de op tien na grootste Top 40-hit ooit. Probeer daar nog maar eens overheen te komen. Nou, daar heeft Joel, die bekend werd door de MTV-serie Geordie Shore, goed over nagedacht. Hij schakelde de man in die net zo makkelijk hits scoort, als een voetballer scoort in open doel: David Guetta. Voor de zang werd een oude bekende van de Fransman opgetrommeld. Raye hoorde je namelijk ook op zijn hit Stay (Don’t Go Away), die in 2019 tot 29 kwam.

I’M NOT GOING ANYWHERE – Wulf
Wulf maakte vorig jaar grote indruk in Beste Zangers. Niet alleen vanwege zijn zangkwaliteiten, maar ook door zijn openhartigheid. Hij vertelde onder andere over het trauma dat hem nog steeds weleens aangrijpt. Zijn vader verloor zijn baan en daardoor werd het gezin van Lieuwe Albertsma, zoals Wulf echt heet, op straat gezet. Een tocht langs opvangcentra volgde en heel wat spullen van de familie verdwenen in een container. Daarnaast zorgde zijn vroege exit bij The voice of Holland (bij de Blind Auditions) voor flink wat onzekerheid en angst. Maar Wulf brak door en inmiddels staat de teller al op 7 Top 40-hits, waaronder klappers als Summer On You (met Lucas & Steve), Mind Made Up en All Things Under The Sun. Op zijn nieuwe track I’m Not Going Anywhere maakt hij duidelijk voorlopig niet van plan te zijn om te verdwijnen.

Ook deze nummers moet je echt checken
Er zijn nog veel meer dikke tracks uitgekomen deze week. Zara Larsson is back in business. Ze gebruikte 2020 vooral om nieuw werk op te nemen en om weer helemaal op te laden. Look What You’ve Done is het eerste resultaat van haar ‘rustperiode’. Alesso en Armin van Buuren maakten samen Leave A Little Love. Met Remedy zagen we de Zweedse dj en producer voor het laatst in de Top 40 en dat was eind 2018. Je kent ‘m vooral van zijn rammer Heroes (met Tove Lo), dat in 2014 tot de tiende plek wist te komen in de Lijst der Lijsten. Nona scoorde de afgelopen maanden met Forever Yours en komt nu met het dromerige Don’t Cry Me A River, dat al snel je hoofd geplakt zit. Robin Schulz staat nog in de Top 40 met All We Got, maar heeft met One More Time een opvolger klaarstaan. Daaraan werkten ook Felix Jaehn en Alida mee. Die laatste was ook te horen op Robins top 10-hit In Your Eyes. Tot slot gooit Nick Jonas het over een andere boeg. De laatste jaren maakte hij catchy pop met de Jonas Brothers, maar solo gaat hij een iets andere kant op. We horen duidelijk wat R&B-invloeden.

LOOK WHAT YOU’VE DONE – Zara Larsson

LEAVE A LITTLE LOVE – Alesso & Armin van Buuren

DON’T CRY ME A RIVER – Nona

ONE MORE TIME – Robin Schulz & Felix Jaehn feat. Alida

SPACEMAN – Nick Jonas

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!