New Releases: Lizzo keert terug

- Releases

 Lizzo Swedish House Mafia Lauren Spencer-Smith Connie Constance Merol Martin Garrix DubVision Shaun Farrugia Son Mieux Diggy Dex Anitta Dopebwoy Bizzey Goldkimono
New Releases: Lizzo keert terug

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Lizzo, Lauren Spencer-Smith en Swedish House Mafia.

ABOUT DAMN TIME – Lizzo

2019 was het jaar van Lizzo. Ze brak wereldwijd door met Juice en scoorde gigantische hits met Truth Hurts en Good As Hell samen met Ariana Grande. Al die tracks zijn afkomstig van haar derde studio album Cuz I Love You. Vorig jaar scoorde ze nog een internationale hit met Rumors (met Cardi B), maar die wist hier de Tipparade niet te halen. Nu probeert ze het met About Damn Time dat geldt als de eerste officiële single van haar nieuwe album. Dat zal Special gaan heten en komt uit in juli. Een paar weken geleden liet ze al een preview van de track horen toen ze op bezoek was bij The Late Show van James Cordon.

FLOWERS – Lauren Spencer-Smith

Heel even leek ze de nieuwe Olivia Rodrigo te worden. Toen de debuutsingle van ex-American Idol deelneemster Lauren Spencer-Smith direct viral ging, leken we te maken te hebben met de eerste dikke doorbraak van 2022. Uiteindelijk was het succes van Fingers Crossed niet te vergelijken met dat van Drivers License vorig jaar, maar qua sound hadden de twee wel degelijk raakvlakken. Ondanks dat Fingers Crossed nog altijd veel gedraaid wordt, brengt Lauren deze week alweer de opvolger uit. Flowers volgt hetzelfde draaiboek als zijn voorganger, nu is het alleen afwachten of dat in de hitlijsten ook zo zal zijn.

STARLIGHT (KEEP ME AFLOAT) – Martin Garrix ft. DubVision & Shaun Farrugia

Hoewel Martin Garrix de laatste tijd vooral druk bezig is geweest met het uitbrengen van singles van zijn eerste clubalbum Sentio dat volgende week uitkomt, heeft hij ook nog tijd voor iets anders. Tussendoor heeft hij deze week namelijk ook nog een single uitgebracht waarin hij terugkeert naar de sound waarmee hij regelmatig de Top 40 haalt. De laatste keer dat hij dat deed was met Won’t Let You Go met Matisse & Satko en John Martin waarmee hij begin dit jaar de 33ste plek behaalde. De opvolger van die track heet Starlight (Keep Me Afloat) en is een samenwerking met het dj-duo DubVision dat via Anywhere With You vorig jaar hun eerste Top 40-hit scoorde. De vocalen op Starlight (Keep Me Afloat) komen van de nog relatief onbekende Shaun Farrugia, een singer-songwriter uit Malta.

PASTEL – MEROL

Merel Baldé brak door onder de naam MEROL met gimmicky liedjes als Lekker Met De Meiden en Hou Je Bek En Bef Me. Toch schuilt achter MEROL een geweldige pop singer-songwriter die een gevoel heeft voor hitgevoelige poprefreinen. Dat bewijst ze met haar debuutalbum Troostprijs dat ze vandaag de wereld in slingert. Een single van het album is Pastel. Pastel is een catchy liedje dat gaat over felle online reacties. Naar eigen zeggen is de tekst van Pastel gebaseerd op reacties die ze kreeg na het uitbrengen van haar track Hou Je Bek En Bef Me.

HEAVEN TAKES YOU HOME – Swedish House Mafia & Connie Constance

Paradise Again, zo heet het allereerste (!) album van Swedish House Mafia dat vandaag is verschenen. Deze gaat gepaard met de release van alweer de vijfde single van het album. Van de vorige 4 singles wist alleen de top 10-hit Moth To A Flame (met The Weeknd) uit te blinken, wat gelijk de grootste hit van het trio tot dusver werd. Op Heaven Takes You Home werken ze samen met de voor het grote publiek nog relatief onbekende Britse zangeres Connie Constance. Zij bracht in 2019 haar eerste album uit en heeft inmiddels haar eigen platenlabel opgericht.

Deze tracks moet je ook echt checken!

Vlak na het winnen van een Edison in de categorie Rock komt Haagse band Son Mieux met nieuwe single Multicolor. Diggy Dex brengt deze week een nieuw liedje uit. Wie Is Hier Nou Gek is een samenwerking met Vali. Braziliaanse zangeres Anitta gaat wereldwijd hard met Envolver en brengt deze week haar debuutalbum Versions Of Me uit waarop onder anderen Khalid, Cardi B en Saweetie te horen zijn. Dopebwoy en Bizzey droppen hun nieuwe samenwerking Heet. Tot slot brengt singer-songwriter Goldkimono zijn debuutalbum The Legend Of The Goldkimono uit.