New Releases: Kris Kross Amsterdam eert Antonie Kamerling

- Releases

 Kris Kross Amsterdam Lil Kleine Yade Lauren Sam Feldt Fedde Le Grand Maroon 5 Jason Derulo Lost Frequencies Dimitri Vegas & Like Mike Regard J Balvin Dua Lipa Bad Bunny
New Releases: Kris Kross Amsterdam eert Antonie Kamerling

Elke week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks. Deze week eren Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren Anthonie Kamerling, werken Sam Feldt en Fedde Le Grand samen en dropt Jason Derulo weer een aanstekelijk nummer.

MIJ NIET EENS GEZIEN – Kris Kross Amsterdam & Lil Kleine & Yade Lauren
Het is dit jaar precies 10 jaar geleden dat acteur Antonie Kamerling volkomen onverwacht een einde aan zijn leven maakte. In 1997 stond hij vijf weken op nummer 1 in de Top 40 met Toen Ik Je Zag, dat hij uitbracht onder de naam van zijn All Stars-personage Hero. Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren kregen toestemming van de familie van Anthonie om een nieuwe versie van de track te maken. Het is een typisch Kris Kross Amsterdam-nummer geworden, waarin we Lil Kleine – net als op zijn hit Jongen Van De Straat – meer horen zingen, dan rappen.

YOU SHOULD KNOW – Sam Feldt & Fedde Le Grand feat. Craig Smart
Sam Feldt stond al vijf keer in de Nederlandse Top 40, terwijl Fedde Le Grand op drie Top 40-hits staat. De Nederlandse dj’s doken voor You Should Know samen de studio in en daar is Sam bijzonder trots op, zo liet hij al weten. “Sinds Feddes grote hit Put Your Hand Up 4 Detroit ben ik groot fan. Tijdens het Amsterdam Dance Event van vorig jaar kwamen we in contact met elkaar en van het een kwam het ander. Ik denk dat de track mijn melodieuze dance-pop-sfeer en zijn kenmerkende clubstijl perfect combineert. Ik heb de track de afgelopen maanden tijdens elke livestream gespeeld en het is een gegarandeerde dansvloerbom!”

NOBODY’S LOVE – Maroon 5
Maroon 5 had al 22 keer eerder in de Top 40 gestaan, maar scoorde het afgelopen jaar in ieder geval de grootste hit uit zijn bestaan. Memories bereikte net niet de eerste plaats en stond maar liefst 27 weken in de lijst. De band nam de tijd voor een opvolger van die track en dat is Nobody’s Love geworden. Verwacht geen verrassingen, maar gewoon weer de sound die je van Adam Levine en co gewend bent. De video bij het nummer heeft één duidelijke boodschap: stop met het oorlog voeren over marihuana.

TAKE YOU DANCING – Jason Derulo
Jason Derulo heeft dit jaar al heel wat tracks uitgebracht, waaronder natuurlijk zijn top 3-hit Savage Love (met Jawsh 685). En natuurlijk is het nummer weer ontzettend catchy en geschikt voor TikTok. Sterker nog: net als bij Savage Love zit er een challenge aan vast. En als je denkt dat Jason alleen maar wil scoren in de charts, dan heb je het mis. Hij wil in deze tijden van corona voor wat afleiding zorgen. "In deze tijden hebben we allemaal een lied nodig dat ons blij kan maken", vertelt hij in het persbericht. "Hopelijk kan Take You Dancing een licht zijn in deze donkere dagen."

ONE MORE NIGHT – Lost Frequencies feat. Easton Corbin
Nog een artiest die momenteel hoog in de Top 40 staat met zijn vorige single. Love To Go blijkt één van de grotere hits van Lost Frequencies, oftewel de Belgische producer Felix De Laet. Opnieuw neemt een talentvolle zanger de vocalen voor zijn rekening en deze keer is dat de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin. Hij is in Nederland redelijk onbekend, maar in de Verenigde Staten scoorde hij al twee nummer 1-hits in de country chart van Billboard.

SAY MY NAME – Dimitri Vegas & Like Mike vs. Regard
Een van de doorbraken van het afgelopen jaar is natuurlijk Regard. Met Ride It zette hij TikTok én de wereldwijde hitlijsten op zijn kop en momenteel scoort hij ook lekker met Secrets, dat hij met Raye maakte. Say My Name is een samenwerking met de Belgische dj’s en producers Dimitri Vegas & Like Mike, die hier in Nederland vooral bekend zijn van de hit Instagram. Dikke kans dat je Say My Name direct herkent, want het trio maakte gebruik van de hit van Destiny’s Child, die in 2000 tot de vierde plek in de Top 40 kwam.

UN DIA (ONE DAY) – J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny, Tainy
Zet een paar wereldsterren bij elkaar en je hebt een hit. Was het maar zo makkelijk, want het verleden heeft wel uitgewezen dat dit niet zo is. Toch durfden J Balvin, Dua Lipa en Bad Bunny hun samenwerking aan en dat komt mede doordat Dua ook in Latijns-Amerika goed scoort. De naam Tainy zal je misschien wat minder zeggen, maar de Puerto Ricaan is al jaren een succesvolle reggaetonproducer. Zo was hij mede verantwoordelijk voor I Like It, de Top 40-hit van Cardi B, Bad Bunny en J Balvin uit 2018 en China van Anuel AA, Daddy Yankee, Karol G, Ozuna en J Balvin.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.