Fresh: Troye Sivan en Bazart lanceren geheimzinnige tracks

- Releases

 Icona Pop Martin Garrix Troye Sivan CMC$ Rag'n'Bone Man Netsky SiaDiplo Labrinth Major Lazer
Fresh: Troye Sivan en Bazart lanceren geheimzinnige tracks

Zoals iedere week zetten we de lekkerste en heetste nieuwe tracks voor je op een rij, die zijn verschenen op New Music Friday. Troye Sivan trakteert fans opnieuw op een track van zijn nieuwe album Bloom en de Belgische groep Bazart lanceert de eerste single van hun nieuwe album. Daarnaast is de zomer nog niet uit de muziek verdwenen.

ANIMAL – Troye Sivan
Troye Sivan weet wel hoe hij zijn fans moet bespelen. Het afgelopen half jaar verschenen al vier voorproefjes van zijn album Bloom: My My My!, The Good Side, Bloom en Dance To This (met Ariana Grande). Nu is er Animal, dat begint met het geluid van dreigend onweer en vervolgens overgaat naar dampende ode aan de liefde van zijn leven. En ja, dat is een jongen.

GRIP (OMARM ME) – Bazart
Met Goud brak Bazart enkele jaren geleden definitief door in België. De track wordt inmiddels gezien als een Nederlandstalige klassieker en eindigt hoog in de allertijdenlijsten bij onze zuiderburen. Zanger Matthieu Terryn weet je te boeien met zijn zachte stem, terwijl de drop in het refrein onheil voorspelt. Grappig detail: Matthieu en groepslid Oliver Symons deden beiden ooit mee aan het Junior Songfestival. Oliver won zelfs en mocht zijn land vertegenwoordigen.

EPA WEI – Danny Ocean
De Venezolaanse zanger Danny Ocean scoorde in 2016 een dikke zomerhit me Me Rehúso in de Spaanstalige landen. Met Epa Wei levert hij opnieuw een track af, die niet op je zomerse playlist mag ontbreken. Een catchy beat zit slim verweven met het refrein, dat je na een paar keer meezingen al in je hoofd hebt.

THUNDERCLOUDS – Sia, Diplo, Labrinth
Met Genius en Audio brachten Sia, Diplo en Labrinth (alias LSD) al twee knallers uit, die in Nederland niet in de Top 40 kwamen. Met Thunderclouds proberen de drie acts het samen op nieuw. De soulvolle stem van Labrinth klinkt weer lekker snerpend op deze track, terwijl de uit duizenden te herkennen stem van Sia deze keer meer op de achtergrond en tijdens het refrein te horen is.

TÉQUILA LIMONADA – Netsky // A.CHAL
Ja, nog meer zomer! Netsky stond eerder met de tracks Rio en Love Has Gone in de Tipparade en wist vorig jaar zijn eerste Top 40-hit te scoren in Nederland. Dat deed hij wel aan de hand van Lost Frequencies: Here With You kwam tot 25. Deze keer maakte hij een zomerse, catchy track met de Peruaanse zanger en producer A.Chal, die in het dagelijks leven Alejandro Chal heet. Je zou hem kunnen kennen van Love N Hennessy, waar hij met 2 Chainz en Nicky Jam ook nog een remix van maakte.

FEVER – Elley Duhé
Met Happy Now scoort de Ierse Elley Duhé momenteel een dikke hit met Zedd. Een mooi moment om ook haar solonummers in de schijnwerpers te zetten, moet de zangeres hebben gedacht. FEVER is afkomstig van haar EP DRAGON MENTALITY. De sound van Elley doet denken aan een kruising tussen Sia en Dua Lipa.

TRUMPETS – Timmy Trumpet & Lady Bee
De Australische dj en producer Timmy Trumpet ken je misschien van zijn track Freaks, die hij met rapper Savage maakte. In ons land kwam het nummer niet verder dan 8 weken Tipparade, maar in België werd het bijvoorbeeld wel een hit. Trumpet blijft door het trompetgeschetter lang in je hoofd hangen. De Nederlandse Bianca Latupapua, Lady Bee, hielp mee aan het nummer.

RUN – Bugzy Malone feat. Rag’n’Bone Man
Nee, Post Malone moet je niet verwarren met Bugzy Malone. Waar Post een Amerikaan is, is Bugzy een Britse rapper. In de UK heeft hij nog geen Top 40-hit op zak, maar een samenwerking met een wat meer credible artiest kan wonderen doen. Daarom schakelde hij Rag’n’Bone Man in (bekend van Human en Skin).

X’S – CMC$ & GRX feat. Icona Pop
CMC$ is Yael Nahar, een Nederlandse producer uit Amsterdam. Vorig jaar stond hij in de Tipparade met Understand Me, een track waarop Conor Maynard te horen was. Deze keer schakelde Yael de Zweedse girls van Icona Pop in, die je kent van hun knaller I Love It, die in 2013 tot nummer 13 kwam. Martin Garrix werkte stiekem mee aan het nummer, onder de naam GRX.

8 LETTERS – Why Don’t We
De Amerikaanse boyband Why Don’t We probeert al een aantal jaar om door te breken en de laatste jaren lukt dat aardig. Met Something Different en Trust Fund Baby scoorde de groep bescheiden hits de Mainstream Top 40 van Billboard. Jonah Marais, Corbyn Besson, Daniel Seavey, Jack Avery en Zach Herron leveren met 8 Letters een rustige track af. In oktober staat de band in 013 Tilburg, een optreden in het kader van hun Europese tournee. Er zijn nog kaarten.

Wil je meer nieuwe releases checken? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!