Fresh: geen slaap voor Martin Garrix

- Releases

 Jason Derulo James Morrison Kehlani Bruno Martini Sunnery James & Ryan Marciano Julia Michaels James Bay Alan WalkerSteve aoki P!nk AnoukRamiks BizzeyDiplo Martin Garrix
Martin Garrix

Aan het einde van de week verschijnen er altijd weer nieuwe tracks. We zetten zoals iedere week de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week komt Martin Garrix met een nieuwe track, werkt Bizzey samen met een internationale ster en keert James Morrison terug.

NO SLEEP – Martin Garrix feat. Bonn

High On Life van Martin Garrix is een track die nog lang blijft sudderen. Eind 2018 verdween de track uit de Top 40, om in 2019 weer vrolijk de lijst binnen te wandelen. Voor wie het nummer zat is: de opvolger staat nu toch echt klaar. No Sleep is opnieuw een collab met Bonn, die eerder al schreef voor onder andere 5 Seconds Of Summer, Avicii en Demi Lovato.

WALK ME HOME – P!nk

De nieuwe track van P!nk werd eerder deze week al gepresenteerd. Walk Me Home is de eerste track afkomstig van haar nieuwe album, dat de titel Hurts 2 Be Human heeft meegekregen.

ARE YOU LONELY – Steve Aoki & Alan Walker feat. ISÁK

Alan Walker heeft een geweldig jaar achter de rug, met hits als Darkside en Diamond Heart. Die laatste staat nog in de Top 40, maar de Britse Noor heeft nu de handen ineengeslagen met een andere dj-held, Steve Aoki. De bekende beats van Alan hoor je nog terug.

PEER PRESSURE – James Bay feat. Julia Michaels

James Bay bracht vorig jaar zijn album Electric Light uit. Het album werd aardig verkocht, maar geen single bereikte in Nederland de Top 40. Nu probeert de Britse singer-songwriter het met een duet met Julia Michaels. Die werkte onlangs nog met 5 Seconds Of Summer samen en scoorde al hits met Clean Bandit en Kygo. Wie weet levert de track, die soms wat lijkt op Hold Back The River en Let It Go, James nu wel een hit op.

SHAMELESS – Sunnery James & Ryan Marciano X Bruno Martini feat. Mayra

Sunnery James en Ryan Marciano kwamen laatst in het nieuws omdat ze een track hebben opgenomen met Guus Meeuwis. Op het resultaat daarvan moeten we nog even wachten, maar gelukkig is er nu wel de track Shameless. Het duo schakelde daarvoor Bruno Martini in, die je kent van de Top 40-hit Hear Me Now, met Alok en Zeeba, uit 2017. Zangeres Mayra verzorgt de vocals.

FEELS – Kehlani

Deze week dropte Kehlani haar mixtape While We Wait, met daarop onder andere samenwerkingen met Ty Dolla $ign en Dom Kennedy. Op Feels, dat ook op de mixtape staat, doet ze het alleen. De track doet denken aan de R&B die aan het einde van de jaren ’90 werd gemaakt. Ideaal voor een zwoel avondje met je lover!

POWER – James Morrison

Tijd voor een quizvraag: wat was de laatste Top 40-hit van James Morrison? Het antwoord krijg je straks. We hebben hem in ieder geval meer dan vier jaar moeten missen in de Lijst der Lijsten. In die vier jaar maakte James een hoop veranderingen door: zijn vader overleed en hij verloor twee kinderen. Daarnaast zette zijn label hem aan de kant. Power schreef James met Egg White, die eerder ook voor Adele schreef. Het is de eerste single van zijn nieuwe album You’re Stronger Than You Know, dat vooral over die moeilijke periode gaat. De laatste hit van de zanger was overigens Demons.

LET’S SHUT UP AND DANCE – Jason Derulo | Lay | NCT 127

Let’s Shut Up And Dance is een eerbetoon aan Michael Jackson. Misschien is dat wat vreemd, nu er een documentaire is verschenen over zijn vermeende donkere kant. De track kent wel wat raakvlakken met het latere werk van The King Of Pop, maar we horen vooral een Jason Derulo die in vorm is.

MILLION DOLLAR – Anouk

Million Dollar was afgelopen week al een stukje te horen bij Jinek. Anouk was daar met Ali B te gast, om onder andere te praten over de finale van The voice of Holland, maar ook over hun muziek. Met deze track laat Anouk haar Nederlandstalige avontuur alweer snel achter zich. Million Dollar is even wennen, maar laat een zangeres horen die haar muzikale grenzen blijft verkennen.

DIP DAAR – Diplo, Bizzey & Ramiks

Diplo werkte met grote sterren als Justin Bieber en Dua Lipa, maar nu ook met onze eigen Bizzey en Ramiks. Die laatste twee artiesten scoren momenteel nog een dikke hit met Drup, maar een collab van dit formaat wil je natuurlijk snel uitbrengen. Het knappe aan Dip Daar is dat de sound van Bizzey grotendeels is gebleven.

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk hier de complete releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency