Fresh: Billie Eilish mikt op zomerhit met Justin Bieber

- Releases

 Billie Eilish Justin Bieber Yellow Claw Jax Jones Bebe Rexha Beyoncé French Montana David Guetta Martin Solveig Maan Armin Van Buuren
Billie Eilish / Justin Bieber

Zoals iedere week zetten we weer de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Je checkt nieuwe tracks van onder anderen Armin van Buuren, Maan, David Guetta, Jax Jones en de remix van Bad Guy, die Billie Eilish met haar idool Justin Bieber heeft gedropt.

BAD GUY – Billie Eilish with Justin Bieber

Precies een maand geleden verliet Bad Guy van Billie Eilish de Top 40, met een negende plek als hoogste positie. De track liep bij luisteraars van de Top 40-uitzending op Qmusic gemengde reacties op. De één vond ‘m geweldig, de ander kon ‘m niet aanhoren. Nu heeft Justin Bieber, één van de idolen van Billie, met haar een remix gemaakt van het nummer. En die ga je deze zomer nog heel vaak horen!

SOMETHING REAL – Armin van Buuren & Avian Grays feat. Jordan Shaw

Na zijn uitstapje met Marco Borsato en Davina Michelle, is het nu weer tijd voor een eigen track van Armin van Buuren. En zoals vaak, is het nu ook weer een samenwerking geworden. Avian Grays en Jordan Shaw werkten mee. Geen bekende namen, maar Armin was zo onder de indruk van het duo dat hij met ze moest werken.

ZO KAN HET DUS OOK – Maan

Met Ik Kom Eraan was Maan de afgelopen maand veel te horen in reclameblokken rond de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. Een Top 40-hit leverde dit niet op, maar haar track werd wel door heel wat meiden meegezongen. Zo Kan Het Dus Ook is mede geschreven door Alain Clark en nestelt zich al snel in je hoofd.

THING FOR YOU – David Guetta with Martin Solveig

Hij mag dan 51 zijn, David Guetta doet het niet rustiger aan. Sterker nog: hij poept momenteel iedere week wel een catchy track uit. Vorige week verscheen nog het zomerse Instagram (met Dimitri Vegas & Like Mike, Daddy Yankee, Afro Bros en Natti Natasha) en deze week is Thing For You nieuw. Die track maakte hij met Martin Solveig, die je kent van Hello en Intoxicated.

WIGGLE IT – French Montana feat. City Girls

Je neemt een catchy sample uit een 90’s-hit, schrijft er wat teksten bij (of je laat dat doen) en je kunt meestrijden om de zomerhit van het jaar. Of het zo gegaan is bij Wiggle It van French Montana en City Girls, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, dat de rapper gebruikmaakt van Push The Feeling On van The Nightcrawlers. Die hit kwam in 1995 tot nummer 4 in de Top 40. French Montana is niet de eerste rapper die deze track samplet. Pitbull deed ’t in 2009 al. Hij kwam met Hotel Room Service tot nummer 14.

SPIRIT – FROM DISNEY’S “THE LION KING” – Beyoncé

Met Spirit heeft Beyoncé de komende week de Alarmschijf in handen op Qmusic. De zangeres speelt Nala in The Lion King en maakte ook de soundtrack bij de film. Spirit werd met enthousiasme ontvangen door haar fans. Beyoncé schreef het nummer met Hans Zimmer, die al heel wat soundtracks op zijn naam heeft mogen schrijven.

HARDER – Jax Jones feat. Bebe Rexha

Martin Garrix, David Guetta en The Chainsmokers. Zomaar wat dj’s en producers die maar wat graag met Bebe Rexha samenwerken. En nu is Jax Jones daar nog bij gekomen. Volgens Jax was zijn laatste Top 40-hit All Day And Night een track die voor de clubs en voor de avond bedoeld was en is Harder de snack voor overdag.

GET UP – Yellow Claw ft. KIDDO

Een maand geleden bracht Yellow Claw nog een dikke samenwerking met Galantis uit. We Can Get High deed weinig in de hitlijsten en daarom is het misschien goed dat er een nieuwe track is verschenen. Jim Aasgier en Nizzle zochten deze keer contact met de Zweedse zangeres KIDDO. Zij schreef al tracks voor onder anderen Alan Walker en Icona Pop en heeft ook al wat eigen tracks uitgebracht. Get Up zou weleens haar definitieve doorbraak kunnen betekenen.

ALS HET FOUT GAAT – Lijpe feat. Boef

Lijpe is al een flink aantal jaren actief in de urbanscene, maar tot een Top 40-hit heeft dat nog niet geleid. Wel deed hij onder andere mee aan het New Wave-project, waardoor andere rappers als Lil Kleine en Ronnie Flex definitief zijn doorgebroken. Op Als Het Fout Gaat werkt hij samen met Boef. Die stond vorig jaar voor het laatst in de enige lijst die écht telt. Dit jaar heeft hij meer moeite om tot de Top 40 door te dringen. Als Het Fout Gaat blijft goed hangen. De track staat op het album Fastlife, dat Lijpe net heeft uitgebracht.

Wil je meer nieuwe releases? Check onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto's: BSR Agency