Deze kerstreleases moet je echt checken

- Releases

 Edwin Evers Lukas Graham Little Mix Katy Perry Taylor Swift Liam Payne
Deze kerstreleases moet je echt checken

Het mag weer: hard en vals meezingen met kersthits. De afgelopen weken zijn er al flink wat nieuwe kerstnummers uitgekomen. Om je niet aan je lot over te laten, check je hier de lekkerste, gezelligste en de meest cheesy kersttracks die gloedjenieuw zijn.

LIKE IT'S CHRISTMAS - Jonas Brothers
Één van de comebacks van het jaar is toch die van de Jonas Brothers. Nick, Joe en Kevin scoorden een dikke hit met Sucker en ook Only Human kwam hoog in de Top 40. Als cadeautje aan de fans brachten ze Like It's Christmas uit, dat je al heel vaak voorbij hebt horen komen op de radio. De track grijpt qua sound terug naar de begintijd van de mannen.

ALL I WANT (FOR CHRISTMAS) - Liam Payne
Voor Liam Payne zijn het voor kerst drukke tijden. De zanger heeft net zijn album LP1 uitgebracht en daar ken je al heel wat nummers van. Negen tracks van LP1 werden namelijk al als single uitgebracht, waaronder Strip That Down (met Quavo) en Familiar (met J Balvin). Ook All I Want (For Christmas) saat op het album. Wat betreft de video hield Liam het simpel, maar wel doeltreffend: de beelden zijn zwart-wit.

CHRISTMAS TREE FARM - Taylor Swift
Taylor Swift schreef Christmas Tree Farm in een weekendje en dat is niet verwonderlijk. De zangeres groeide namelijk op in de kerstboomkwekerij van haar ouders. De track is dan ook een ode aan haar jeugd. Het is niet voor het eerst dat Taylor Swift een kerstnummer uitbrengt. In 2007 bracht ze The Taylor Swift Holiday Collection uit, een album vol met sfeervolle tracks voor de kerstperiode.

COZY LITTLE CHRISTMAS - Katy Perry
Ook de voormalige rivale van Taylor, Katy Perry, kan niet achter blijven. De zangeres zingt dat ze geen ingewikkelde kerst wil hebben, maar gewoon bij haar lover wil zijn. Want: "niemand steekt haar vuur aan, zoals hij." Wanneer je de video bekijkt, moet je vooral eens letten op Katy's haar: zelfs de kerstboom bij je opa en oma is niet zo mooi versierd...

WITH YOU THIS CHRISTMAS - Why Don't We
With You This Christmas is al de elfde track die de Amerikaanse boyband Why Don't We dit jaar uitbrengt. Je kent de groep vooral van het nummer What Am I, dat mede werd geschreven door Ed Sheeran en veel op de radio te horen was. Helaas wist de single net niet tot de Top 40 door te dringen. Met een uitverkochte 8 Letters Tour en awards op zak, waaronder de MTV Video Music Award voor beste groep, hebben Zach Herron, Jack Avery, Daniel Seavey, Corbyn Besson en Jonah Marais een zeer succesvol 2019 achter de rug.

LONELIEST TIME OF THE YEAR - Mabel
Over een succesvol jaar gesproken: Mabel kan daar helemaal over meepraten. De zangeres scoorde dikke hits met Don't Call Me Up, Mad Love en God Is A Dancer (met Tiësto) en stond op heel wat grote podia. Met Loneliest Time Of The Year wil ze 2019 goed afsluiten. Waar veel mensen vrolijk worden van de kerstperiode, heeft Mabel dat dan weer totaal niet. Medelijden hoeven we niet te hebben, want ze zingt dat ze dit ieder jaar heeft rond deze tijd. Gelukkig heeft de zangeres al plannen voor volgend jaar, waar ze best wel blij van zal worden: ze gaat door de UK toeren en slaat bijna geen grote zaal over.

SAMEN MET JOU - André Hazes
Zijn er dan geen nieuwe Nederlandstalige kerstnummers? Jawel, hoor! André Hazes haakt in met zijn track Samen Met Jou. André zingt dat hij niet kan wachten om bij zijn geliefde te zijn en samen te genieten van de Kerst. Inmiddels weten we wie die persoon is. Benieuwd of Bridget Maasland een kaasplankje of wat toastjes met filet american voor de zanger heeft klaarstaan...

ONE I'VE BEEN MISSING - Little Mix
“Zijn het de lichten in je ogen? Ze straalden nog nooit zo fel. Ik heb het hele jaar gewacht om in de buurt te zijn van degene die ik heb gemist." Nee, dit zijn geen regels uit de nieuwste track van één of andere volkszanger: het is een vertaling van een stukje uit de nieuwste track van Little Mix. Hiermee hoopt de groep de felbegeerde Christmas Number One in de Official Chart van de UK te grijpen. Het is de eerste kerstrelease van Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall en Perrie Edwards.

IK BEN EEN KERSTBAL - Chantal en de kerstballen
Chantal Janzen heeft de afgelopen tijd ook niet stilgezeten. De presentatrice, volgend jaar te zien tijdens het Eurovisiesongfestival, heeft een aantal bekende Nederlanders bij elkaar gezet om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. De opbrengst zal naar de kinderoncologie-afdeling van dat ziekenhuis gaan. Mocht het nummer je bekend in de oren klinken: dat klopt! Het nummer werd geschreven door Wim T. Schippers en gezongen door, jawel, Bert en Ernie. Nu hoor je artiesten als Alain Clark, Angela Groothuizen, Claudia de Breij, Danny de Munk, Dries Roelvink, Edsilia Rombley, Gerard Joling, Gordon, Marco Borsato, Roxeanne Hazes, Ruth Jacott, Samantha Steenwijk, Thomas Acda, Willeke Alberti, Xander de Buisonjé en Youp van 't Hek

HERE (FOR CHRISTMAS) - Lukas Graham
Lukas Graham ken je van de nummer 1-hit 7 Years. De band komt met een zeer persoonlijke kerstsong: Here (For Christmas. "Hoewel de feestdagen voor velen een tijd van vreugde zijn, gaat dit nummer over gevoelens van verlies en hoe ik geliefden mis tijdens de vakantie," vertelt zanger Lukas Forchhammer op de website van de Deense groep. "Ik wilde het verhaal van William, mijn jeugdvriend, die niet langer bij ons is met je delen. Hij was een prachtige oude boot aan het renoveren, die hij nooit in het water had kunnen leggen. Die boot is een metafoor voor alle dingen die ik nog wilde doen met Willy, mijn vader en alle anderen die hier niet meer zijn."

ALTIJD KERSTMIS - Edwin Evers Band
Edwin Evers heeft dit jaar in heel wat Nederlandse theaters gestaan. Altijd Kerstmis heet de single van zijn Edwin Evers Band en die gaat over hoe we tegen de kerstdagen aankijken. "We vinden kerst allemaal de meest gezellige tijd van het jaar, maar als het drie weken geduurd heeft, dan is iedereen er wel klaar mee", zei de dj die vorig jaar stopte met zijn populaire ochtendshow, in een interview. "We hebben er veel over te klagen, maar het is ook heel gezellig."

Wil je meer kersthits? Check onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube

Foto: Instagram