Artiestafbeelding Edwin Evers

Edwin Evers

Land Nederland

Geboortedatum 09-05-1971 (48 jaar)

Officiële websitehttp://www.edwineversband.nl/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  24 weken in Top 40
  •  452 punten
  •  #1601 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Edwin Evers begint zijn loopbaan als discjockey bij de Hardenbergse ziekenomroep en draait in het weekend plaatjes in de discotheek Celebration. Via Extra 108 komt Evers bij Power FM, waarna hij in 1992 landelijk te horen is bij Veronica op Radio 3 met Evers In Het Wild. In 1997 stapt hij over naar de KRO waar hij doordeweeks zijn ochtendprogramma Evers Staat Op gaat maken. 

 
Naast zijn presentatie zijn ook zijn imitaties zeer geliefd bij het Nederlandse luisterpubliek. Het levert hem in 1998 met zijn imitatie van de broertjes De Boer een hit op in de Top 40 met Geld Maakt Niet Gelukkig. In 1999 krijgt hij voor het eerst een Marconi Award als beste radioman. Sinds 2000 is Evers te horen bij 538 met zijn ochtendprogramma. Het programma groeit uit tot het best beluisterde ochtendprogramma van de Nederlandse radio. 
 
Terwijl de Hardenberger al met zijn Edwin Evers Band geregeld te zien is blijkt in 2007 ook dat hij over prima zangkwaliteiten beschikt. Samen met Berget Lewis vormt hij een duo in het tv-programma Just The Two Of Us, dat hij winnend weet af te sluiten. 
 
In 2011 schrijft hij het nummer Wil Je Niet Nog 1 Nacht, een bewerking van Don’t You Wanna Say (van Jason Aldean en Kelly Clarkson). Begin 2012 staat Wil Je Niet Nog 1 Nacht (samen met Glennis Grace) op de vijfde plaats van de Top 40. 
 
Twee jaar later komt er een vervolg aan het hitparade-avontuur van Evers. Naar aanleiding van het concert Holland Zingt Hazes komt ook Ik Meen Het in de Top 40 terecht. In 1985 staat de originele uitvoering van Hazes op de tweede plaats van de Top 40. In 2018, kort nadat bekend is geworden dat Evers eind dat jaar stopt met Evers Staat Op, wordt hij in zijn woonplaats Hardenberg geridderd tijdens de jaarlijkse lintjesregen.
 
In 2019 is Edwin te zien in het theater. Speciaal voor de feestdagen brengt hij in november het nummer Altijd Kerstmis uit. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieGerelateerde nieuwsartikelen


Deze kerstreleases moet je echt checken
Deze kerstreleases moet je echt checken

Het mag weer: hard en vals meezingen met kersthits. De afgelopen weken zijn er al flink wat nieuwe k...

Tipparade: The Weeknd hoogste nieuwe
Tipparade: The Weeknd hoogste nieuwe

Deze week telt de Tipparade zeven nieuwe tracks met daarbij ook een tweede gelijktijdige notering vo...

Alarmschijf voor Edwin Evers
Alarmschijf voor Edwin Evers

De koning van de ochtend, Edwin Evers, zwaaide vandaag, na 21 jaar trouwe dienst in de vroege uren, ...

Top 4: Edwin Evers
Top 4: Edwin Evers

Het kan je niet ontgaan zijn: Edwin Evers stopt aan het einde van het jaar met zijn weergaloze ochte...

Social media


Twitter

Facebook