Coverafbeelding Paul Simon - Mother And Child Reunion
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   7 piekpositie
  •   190 punten
  •   1972

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-10-1941
Land   Verenigde Staten

Van 1964 tot 1970 vormde hij de helft van het duo Simon & Garfunkel. Zij startten in de jaren vijftig als duo onder de naam Tom & Jerry. Als Simon & Garfunkel scoorden ze 9 Top 40-hits, waarvan El Condor Pasa de 1e plaats in de Top 40 bereikte.
Sinds 1970 is hij soloartiest, naast incidentele reünies met Art Garfunkel. Paul Simon scoorde diverse hits, waaronder "Late In The Evening", "Kodachrome" en "50 Ways To Leave Your Lover". Paul maakte veertien soloalbums, het bekendste daarvan is het met Zuid-Afrikaanse musici gemaakte Graceland uit 1986, waarop ook zijn grootste hitsingle "You Can Call Me Al" te vinden is. Dat nummer kwam tot de 2e plaats in de Top 40 van 1986.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek heeft Paul - in de tweede helft van zijn carrière als solo-artiest - faam verworven als creatief improvisator bij de vermenging van niet-westerse muziekstijlen met zijn eigen westerse interpretatie. Hiervoor verbleef hij een tijdje in die andere cultuur: Graceland uit 1986, na een verblijf van ongeveer twee weken in Zuid-Afrika, is hiervan een bijzonder resultaat. Op het album werd bijv. meegewerkt door Ladysmith Black Mambazo.
Paul Simon was de eerste internationale artiest die in Zuid-Afrika een concert gaf nadat de Verenigde Naties de door hen vanwege de apartheid aldaar ingestelde boycot hadden opgeheven. Dit concert vond op 11 januari 1992 plaats in Johannesburg.

In februari 2018 kondigde Paul Simon in een brief aan zijn fans aan dat hij wilde stoppen als artiest. Tegelijk maakte hij zijn afscheidstournee bekend, die op 16 mei van dat jaar begon in Vancouver, Canada. Na onder meer twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam sloot hij de Homeward Bound Farewell Tour af in Flushing Meadows Corona Park in New York, op 22 september 2018.Op 7 september kwam zijn veertiende en laatste soloalbum uit, In The Blue Light, waarop hij nieuwe versies liet horen van eerder opgenomen nummers, die volgens hem onderbelicht waren gebleven in zijn oeuvre.


Songtekst

No I would not give you false hope
On this strange and mournful day
But the mother and child reunion
Is only a motion away, oh, little darling of mine.
I can't for the life of me
Remember a sadder day
I know they say let it be
But it just don't work out that way
And the course of a lifetime runs
Over and over again

No I would not give you false hope
On this strange and mournful day
But the mother and child reu-nion
Is only a motion away, oh, little darling of mine.

I just can't believe it's so,
and though it seems strange to say
I never been laid so low
In such a mysterious way
And the course of a lifetime runs
Over and over again

But I would not give you false hope
On this strange and mournful day
When the mother and child reunion
Is only a motion away,
Oh, oh the mother and child reunion
Is only a motion away
Oh the mother and child reunion
Is only a moment away

Songinformatie

Het nummer is geïnspireerd door Simons verdriet over de dood van de hond van zijn familie, terwijl Simon heeft gezegd dat de titel zijn oorsprong heeft in een kip-en-ei-gerecht genaamd 'Mother and Child Reunion' dat Simon zag op het menu van een Chinees restaurant. Het tweede couplet beschrijft het effect van wat er gebeurde op "de vreemde en treurige dag," maar zonder duidelijk te maken wat er aan de hand was.
ArtiestPaul Simon
 A-kant
Titel Mother And Child Reunion
Lengte 03:05
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Paul Simon, Roy Halee
 B-kant
Titel Paranoia Blues
Lengte 02:54
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Paul Simon, Roy Halee
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr CBS 7793
Hoogste positie US 4
Album Paul Simon


Positieverloop