Coverafbeelding Paul Simon - Late In The Evening
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   9 piekpositie
  •   207 punten
  •   1980

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-10-1941
Land   Verenigde Staten

Van 1964 tot 1970 vormde hij de helft van het duo Simon & Garfunkel. Zij starten in de jaren vijftig als duo onder de naam Tom & Jerry. Als Simon & Garfunkel scoorden ze 9 Top 40 hits waarvan El Condor Pasa de 1e plaats in de Top 40 bereikte.
Sinds 1970 is hij soloartiest, naast incidentele reünies met Art Garfunkel. Paul Simon scoorde diverse hits, waaronder "Late in the Evening", "Kodachrome" en "50 Ways to Leave Your Lover". Paul maakte veertien soloalbums, het bekendste daarvan is het met Zuid-Afrikaanse musici gemaakte Graceland uit 1986, waarop ook zijn grootste hitsingle "You Can Call Me Al" te vinden is. Dat nummer kwam tot de 2e plaats in de Top 40 van 1986.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Paul - in de tweede helft van zijn carrière als solo-artiest - faam verworven als creatief improvisator bij de vermenging van niet-westerse muziekstijlen met zijn eigen westerse interpretatie. Hiervoor verblijft hij een tijdje in die andere cultuur: Graceland uit 1986, na een verblijf van ongeveer twee weken in Zuid-Afrika, is hiervan een bijzonder resultaat. Op het album werd bijv. meegewerkt door Ladysmith Black Mambazo.
Paul Simon was de eerste internationale artiest die in Zuid-Afrika een concert gaf nadat de Verenigde Naties de door hen vanwege de apartheid aldaar ingestelde boycot hadden opgeheven. Dit concert vond op 11 januari 1992 plaats in Johannesburg.

In februari 2018 kondigde Paul Simon in een brief aan zijn fans aan dat hij op zou houden als artiest. Tegelijk maakte hij zijn afscheidstournee bekend die op 16 mei van dat jaar begon in Vancouver, Canada. Na onder meer twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam sloot hij de Homeward Bound Farewell Tour af in Flushing Meadows Corona Park in New York, op 22 september 2018.Op 7 september kwam zijn veertiende en laatste solo-album uit, In the Blue Light, waarop hij nieuwe versies liet horen van eerder opgenomen nummers, die volgens hem onderbelicht waren gebleven in zijn oeuvre.


Songtekst

First thing I remember
I was lying in my bed
Couldn't have been no more than one or two
And I remember there was a radio
Coming from the room next door
And my mother laughed the way some ladies do
Well, it's late in the evening
And the music's seeping through

The next thing I remember
I am walking down the street
I'm feeling all right, I'm with my boys, I'm with my troops, yeah
And down along the avenue
Some guys are shootin' pool
And I heard the sound of acapella grooves, yeah
Singin' late in the evening
And all the girls out on the stoops, yeah

Then I learned to play some lead guitar
I was underage in this funky bar
And I stepped outside and smoked myself a J
And when I come back to the room
Everybody just seemed to move
And I turned my amp up loud and I began to play
And it was late in the evening
And I blew that room away

First thing I remember
When you came into my life
I said: I'm gonna get that girl, no matter what I do
Well, I guess I've been in love before
Once or twice I've been on the floor
But I never loved no one the way that I love you
And it was late in the evening
And all the music seeping through

Songinformatie

Trivia

Dit nummer is afkomstig uit de film One-Trick Pony met Paul Simon in de hoofdrol. In die film speelt Simon de 34-jarige zanger Jonah Levin wiens carrière na een grote hit in 1968 in een dal is geraakt. Twaalf jaar later moet er een nieuw album gemaakt worden, maar Jonah Levin loopt hierbij aan tegen meningsverschillen met de producer. Daarnaast wil hij de relatie met zijn ex-vrouw en zoontje verbeteren. Op 25 februari 1981 was Paul Simon de presentator van de uitreiking van de Grammy Awards en speelde hij samen met zijn band uit de film het nummer "Late In The Evening". Het nummer was genomineerd voor een Grammy voor Best Pop Vocal Performance bij de mannen, maar moest het afleggen tegen "This Is It" van Kenny Loggins.
ArtiestPaul Simon
 A-kant
Titel Late In The Evening
Lengte 4:03
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Paul Simon, Phil Ramone
 B-kant
Titel How The Heart Approaches What It Yearns
Lengte 2:49
Componist(en) Paul Simon
Producer(s) Paul Simon, Phil Ramone
 
Platenlabel Warner Bros.
Catalogusnr WB 17666
Hoogste positie UK 58
Hoogste positie US 6
Album One-Trick Pony


Positieverloop