Vijf Canadese acts langst op 1

- Overig

 Justin Bieber Bryan Adams Drake Shawn Mendes

Inmiddels staat Shawn Mendes al tien weken op de eerste plaats met Señorita. Welke vijf artiesten uit Canada het langste op nummer 1 stonden lees je in dit artikel! 

5. Drake (zeven weken op 1) 
In totaal scoorde Drake twee nummer 1-hits in de Top 40: In My Feelings en One Dance. Samen stonden deze nummer zeven weken op de koppositie. 

4. Shawn Mendes (tien weken op 1) 
Met maar één hit op de eerste plaats heeft Shawn Mendes tien weken op de koppositie gestaan. Señorita heeft inmiddels 433 punten behaald door zoveel weken op de eerste plek te hebben gestaan. 

3. Bryan Adams (elf weken op 1) 
In 1991 stond Bryan Adams maar liefst elf weken op 1 met zijn Top 40-hit (Everything I Do) I Do It For You. De track scoorde 718 punten en stond in totaal 21 weken in de lijst. 

2. Céline Dion (veertien weken op 1)
In totaal scoorde de zangeres achttien hits in de Top 40, waarvan er drie op nummer 1 stonden. Deze drie tracks stonden samen maar liefst veertien weken op de eerste plek. 

1. Justin Bieber (veertig weken op 1)
Met maar liefst veertig weken op de eerste plek is Justin Bieber de Canadese artiest met de meeste weken op 1. In totaal scoorde de zanger vijftien hits in de lijst waarvan er zes op de koppositie stonden. 

(Foto: BSR Agency)