Spanglish in de Top 40

- Overig

 Shakira Daddy Yankee
Daddy Yankee 2019

Het is weer zomervakantie en dat betekent dat er overal tracks in het Spanglish te horen zijn. Ook in de Top 40 is Spanglish niet onbekend: Con Calma Van Daddy Yankee staat namelijk al 23 weken in de lijst.

Omdat Con Calma 23 weken in de lijst staat heeft de track de top 5 behaald van meest populaire Spanglish nummers in de Top 40. (Het Spanglish is een mengtaal tussen het Engels en Spaans)
Check de hele top 5 hier!

5. Daddy Yankee ft. Snow - Con Calma
Voor Daddy Yankee is dit niet zijn eerste Top 40-hit, maar Con Calma is wel zijn op één na grootste hit. Sinds deze week staat de track 23 weken in de lijst. Ook staat hij op dit moment met twee tracks in de Top 40: afgelopen week kwam Instagram binnen in de lijst op de 33e plek. 

4. Las Ketchup - The Ketchup Song
Las Ketchup debuteerde in 2002 in de Top 40 met The Ketchup Song. De track stond 22 weken in de lijst en behaalde 742 punten waardoor ze op de vierde plek staan in de Spanglish top 5. De groep heeft op dit nummer na verder geen hits gehad in de Top 40. 

3. Shakira ft. Wyclef Jean - Hips Don't Lie
Shakira heeft zowel Spaanstalige als Engelstalige muziek uitgebracht. Hips Don't Lie heeft een beetje van beide en staat daarom op 3 in de Spanglish top 5. De track sond in 2006 voor 24 weken in de hitlijst.

2. Los Del Rio - Macarena (Bayside Boys Remix)
Macarena (Bayside Boys Remix) van Los Del Rio was een groot succes in de jaren 90, maar ook tegenwoordig kennen we dit nummer nog steeds. De track heeft vooral zijn succes te danken aan het bijpassende dansje. In de Top 40 stond de remix van de Macarena maar liefst 26 weken in de lijst en had 825 punten. Het orgineel stond slechts vier weken in de lijst en had niet meer dan 65 punten. 

Luis Fonsi ft. Daddy Yankee / Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito / Despacito Remix
Een terechte nummer 1 is de track Despacito. Twee zomers geleden was dit één groot succes. Eerst veroverden ze de Spaanstalige landen en even later ook de hele wereld. Dit kwam mede door de remix van het nummer waar Justin Bieber de vocalen deed. Het nummer stond 29 weken in de lijst en heeft 905 punten.

(Foto: YouTube)