Originals: Luv U More

- Overig

 DJ Paul Elstak Jebroer
Top 40 Original: Luv U More

In 1995 maakt DJ Paul Elstak met Life Is Like A Dance / Play My Game zijn debut in de Top 40. De opvolger van die track wordt niet veel later zijn grootste hit.

De Rotterdamse grootheid binnen de hardere dancescene was al een tijdje bezig. In 1991 scoorde hij, samen met Rob Fabrie, onder de naam Holy Noise een top 10-hit met James Brown Is Still Alive!!.

Sunscreem scoort begin jaren negentig verschillende hits in het Verenigd Koninkrijk. Van het album O3 weet Love U More in 1993 zelfs de Amerikaanse hitlijsten te bereiken. “You can make the sun turn purple; you can make the sea turn turtle” is de bekende tekst uit de track en die belandde uiteindelijk 1-op-1 in Luv U More van Paul Eistak. De tekst werd in zijn versie ingezongen door Shaydie.

Tussen 1995 en 1996 scoorde Elstak zeven Top 40-hits waarvan er zes in de top 10 wisten te komen. In 2010 keerde hij terug in een samenwerking met New Kids op Turbo. Zijn twee meest recente hits, waarmee zijn totaal op 10 kwam, maakte hij met Jebroer: Kind Van De Duivel en Engeltje.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Check dan originelehits.nl.