De grootste 'Sky'-hits

- Nieuws

 DJ Paul Elstak Bob Sinclar Steve Edwards Davina Michelle Adele Coldplay
De grootste 'Sky'-hits

Met Midnight Sky scoort Miley Cyrus de 23e Top 40-hit met ‘Sky’ in de titel. Wat de vijf grootste hits met dat woord in de titel? Dat zochten we voor je uit.

5. RAINBOW IN THE SKY – DJ Paul Elstak (1995)
Deze top 5 wordt afgetrapt door DJ Paul Elstak, die met Rainbow In The Sky in 1995 tot de derde plek in de Top 40 kwam. Jarenlang bleef de track, die altijd populair bleef, de grootste ‘Sky’-hit. Pas in 2006 werd de geboren Hagenees overtroffen door Bob Sinclar en Steve Edwards, die met World, Horld On (Children Of The Sky) meer Top 40-punten bij elkaar wisten te krijgen.

4. WORLD, HOLD ON (CHILDREN OF THE SKY) – Bob Sinclar feat. Steve Edwards (2006)
De Britse zanger Steve Edwards is op meerdere tracks van de Franse dj en producer Bob Sinclar te horen. World, Hold On (Children Of The Sky) is de eerste samenwerking. Steve had geen gemakkelijke taak, want voordat dit nummer verscheen scoorde Bob al een enorme hit met Love Generation. Die single maakte hij met Gary Pine en stond 25 weken in de Top 40, met een tweede plek als hoogst behaalde positie. Gelukkig bleek ook de track van Steve en Bob een schot in de roos, want met een vijfde plek en 16 weken in de lijst mag je niet spreken van een bescheiden succesje.

3. SKYWARD – Davina Michelle (2019)
Het ging snel met Davina Michelle. In 2018 bereikte ze de eerste plek in de Top 40 met Duurt Te Lang, dat ze voor het eerst live liet horen tijdens het AVROTROS-programma Beste Zangers. Alleen: dat was een cover. Met Skyward bracht ze voor het eerst een eigen nummer uit. Daar ging een flinke schrijfsessie aan vooraf, want Davina moest eerst een stijl vinden waar ze zich bij thuis voelde. Met Skyward was ze daar naar eigen zeggen in geslaagd. “Ik vind Skyward nu vet en ik ben er trots op. Het past bij me, maar ja, wie weet ontdek ik over een paar maanden iets compleet anders. Ik kan gelukkig nog ontwikkelen,” zo vertelde ze aan Metro.

2. SKYFALL – Adele (2012)
James Bond-soundtracks moeten iets statigs hebben, het liefst met een flink orkest. Nou, dan kregen de fans van de filmserie bij Adele precies wat ze wilden. Haar track kwam op 5 oktober uit, precies om 7 minuten over 12 ’s nachts (0:07). Adele schreef het nummer met producer en componist Paul Epworth. Hij schreef mee en produceerde onder andere haar nummer 1-hit Rolling In The Deep en de 21-albumtracks He Won’t Go en I’ll Be Waiting. De twee lazen de plot van de film, gingen aan de slag en hadden binnen 10 minuten een eerste versie klaarliggen. Uiteraard werd daar nog aan geschaafd, maar de tekst bleef grotendeels overeind. Skyfall werd een wereldhit en stond in verschillende landen, waaronder Nederland, op nummer 1.

1. A SKY FULL OF STARS – Coldplay (2014)
We blijven nog even bij Paul Epworth, want hij was ook mede verantwoordelijk voor de nummer 1 in deze top 5. Paul hielp namelijk samen met Daniel Green en Rik Simpson om A Sky Full Of Stars te produceren. Voor de tekst hadden ze hen minder hard nodig, want die kwam van de pen van Chris Martin en de rest van de band en Avicii. Maar vermoedelijk was het meer een co-productie tussen Chris en de Zweedse dj-legende. Hoewel de Coldplay-zanger natuurlijk zeer goed piano kan spelen, vroeg hij toch aan Avicii om die delen voor zijn rekening te nemen. Chris en Tim, zoals Avicii echt heette, konden het overigens meteen goed met elkaar vinden. De twee zouden nog vaker de studio in duiken, onder andere voor de latere hit Heaven. A Sky Full Of Stars kwam in de Nederlandse Top 40 tot de zesde plek.