New Releases: Flemming eert hoofdstad

- Releases

 Elton John Elton John Charlie Puth BTS Coldplay Whitney Houston Clean Bandit Farruko David Guetta James Arthur Jebroer Eva Simons Remme Kelly Clarkson
New Releases: Flemming eert hoofdstad

Deze week nieuwe tracks van onder meer Coldplay en BTS, Elton John met Charlie Puth en Flemming.

AMSTERDAM- Flemming
Flemming, die je wellicht kent van zijn vocalen op Miss You (van Tungevaag, Sick Individuals en Marf) duikt de Nederlandse taal in. Met een pakkende clip die in onze hoofdstad is opgenomen katapulteert hij zich met een herkenbare sound. Voor de productie van Amsterdam, zo’n track die vrijwel direct een hoekje in je hoofd weet te vinden om lekker te blijven plakken, tekenden Marcus Adema een Arno Krabman.

AFTER ALL- Elton John & Charlie Puth
Elton John is helemaal terug. Natuurlijk vanwege de mashup bij Cold Heart die Pnau maakte met zijn en de vocals van Dua Lipa. After All is een track die op The Lockdown Sessions komt te staan, een verzameling van samenwerkingen van de Britse zanger. Dat album moet op 22 oktober verschijnen. De track is een voortvloeisel uit een ontmoeting die John had met Charlie Puth in 2020 in een restaurant in Los Angeles. Die ontmoeting leidde tot een typische en vooral bombastische track van Elton. Tijdens het schrijven bleek er een enorme chemie tussen de twee te zijn; Elton op de piano en Puth met het schrijven van de teksten.

MY UNIVERSE- Coldplay x BTS
Coldplay gaat met het nieuwe album Music Of The Spheres ‘buitenaards’. Dat bleek al met de eerste single Higher Power en met My Universe laten ze opnieuw weten dat er meer is dan deze aarde. De track is een samenwerking met BTS. Komende vrijdag verschijnt een documentaire over de samenwerking en maandag volgt er dan ook nog een akoestische versie van de track. Voor deze uitvoering hebben Coldplay, BTS en Max Martin de pen op het papier gezet om het te schrijven.

HOW WILL I I KNOW- Whitney Houston x Clean Bandit
Internationaal scoort de melodie van How Will I Know nog steeds in de versie van David Guetta, MistaJam en John Newman. Die track bleef in Nederland plakken in de Tipparade. Houston zelf kwam in 2019 opnieuw in de hitlijsten via Higher Love, haar cover van de Steve Winwood-track die door Kygo werd opgenomen. Nu werd How Will I Know door Clean Bandit onder handen genomen en daarbij zijn de typische strijkers van de Britse groep niet achterwege gelaten. Komende maand staat Whitney ook virtueel weer op het podium als haar concertserie An Evening With Whitney van start gaat in Las Vegas.

Check ook deze releases:
PEPAS – DAVID GUETTA REMIX- Farruko x David Guetta

EMILY- James Arthur

BAD BOY- Jebroer & Eva Simons

POPSTAR- Remme

CHRISTMAS ISN’T CANCELED (JUST YOU)- Kelly Clarkson

Meer releases van deze week check je hier en in onze Spotify-playlist.