Oliver Heldens leeft op water en fruit tijdens Mysteryland

- Overig

 Oliver Heldens
Oliver Heldens Mysteryland 2019

Op zijn 19de scoorde hij met Gecko al zijn eerste nummer 1 hit in de UK. Kort daarna stormde hij ook onze eigen Top 40 binnen. De 24-jarige Oliver Heldens staat inmiddels op alle grote festivals, heeft zijn eigen Heldeep radio, is tijdens ADE te zien in Paradiso en brengt vannacht ook nog eens een nieuwe track uit!

“Voor een grote show ben ik niet zo zenuwachtig, want ik ben eigenlijk altijd goed voorbereid. Ik heb gewoon een goede volle USB-stick bij me, met daarop onder andere veel nummers van mezelf en daarvan verschillende edits.”

Alcohol? Water & fruit!
“Voor optredens drink ik nooit, ik ben liever nuchter en gefocust. Op mijn rider staat wel alcohol, maar dat is voor de gasten. Verder staan er voornamelijk technische dingen op, omdat de show echt helemaal moet kloppen. Voor mezelf staat er alleen water, cola en fruit op. Zo spannend is mijn rider dus niet. Haha”

Dikke baslijntjes in Paradiso
“Tijdens mijn show in Paradiso tijdens ADE kun je een hele boel nieuwe muziek verwachten met veel dikke baslijntjes, waardoor je niet meer kunt stoppen met dansen. Het leuke van mijn eigen shows vind ik dat het wat kleiner is en dat het voornamelijk voor je diehard fans is. Tijdens een festival daarentegen is het weer heel leuk om het hele publiek mee te kunnen krijgen. Het is altijd wel een kick wanneer dat lukt.”

Nummer 1 hit op 19-jarige leeftijd
“Over het algemeen ben ik sowieso trots op hoe alles is gegaan en hoe het nu nog gaat! Op mijn 19de had ik een nummer 1 hit in Engeland. En mijn muziek werd toen al door andere Dj’s gedraaid en gewoon heel breed opgepakt, dus daar was en ben ik altijd heel trots op.”

Kangaroo, turtle of toch Giraffe
“Na Gecko en Koala heb ik geen nummers klaarstaan met dieren in de titel, maar als ik zou moeten kiezen, dan zouden Giraffe, Kangaroo en Turtle toch wel als eerste in aanmerking komen. Klinkt wel vet toch?”

Fan van Disclosure
“Zelf ben ik fan van Disclosure, zij zijn altijd heel origineel en fris en hebben mij daarmee erg geïnspireerd. Het lijkt me daarom heel vet om een keer met hun samen te werken.”

Nooit meer de studio in of nooit meer performen? 
“Dat is een lastige keuze, maar dan zou ik toch kiezen voor nooit meer performen. Ik wil wel altijd muziek blijven maken!” De nummer één dj in de wereld zijn of de meest gestreamde artiest op Spotify zijn? “Meest gestreamde op Spotify” ADE naar jouw hometown, Rotterdam of je eigen residency hebben op Ibiza? “ADE mag lekker in Amsterdam blijven, dus dan ga ik voor de residency op Ibiza.”

Welk nummer van jezelf had volgens jou een Top 40-Hit moeten zijn, maar was dat niet? 
“Melody is wel mijn persoonlijke favoriet, maar voor een Top 40-Hit zouden er denk ik nog wel wat vocalen op moeten.”

Op 16 oktober zal Oliver Heldens met zijn vrienden de nacht doorhalen in Paradiso. Ben jij erbij?