Foute Vrijdag: de meezingers van het Top40.nl-team

- Overig

 Backstreet Boys Miley Cyrus Lio André Hazes Jr. Mario 2 Brothers On The 4th Floor
Foute Vrijdag: de meezingers van het Top40.nl-team

De traditie wordt voorgezet, want ook dit jaar wordt Goede Vrijdag omgetoverd tot Foute Vrijdag bij Qmusic. De hele dag - behalve tijdens de Top 40 - hoor je alleen maar het Foute Uur. Omdat we bij de Top 40 geen stempel drukken op hits, check je hier de hits die onze redacteuren het liefst meezingen.

Martijn: 
I WANT IT THAT WAY - Backstreet Boys
"I Want It That Way heeft iets magisch. Het was een nummer 1-hit toen ik 18 was. Ik kan het woordelijk meezingen. Maar waarom? Ik ben helemaal geen liefhebber van de Backstreet Boys of boybands in het algemeen. Ik had ook geen vrienden die dit omarmden en andere liedjes van de Backstreet Boys kan ik helemaal niet meezingen. En toch ken ik de volledige tekst van I Want It That Way, zonder dat ik die ooit bewust uit mijn hoofd heb geleerd. Ik hou het dan maar op een knap staaltje componeerwerk van Max Martin. 'Tell me why, ain't nothing but a heaaaaaartache!'"

Joris:
PARTY IN THE USA - Miley Cyrus
"Het leuke aan Party In The USA is dat je het bijna niet zuiver kúnt zingen. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Hoe harder je schreeuwt, hoe beter. Los daarvan is het ook gewoon een liedje dat van top tot teen klopt. Het heeft een onmiskenbaar lekker poprefrein, pop culture references die iedere 90's kid snapt en het neemt zichzelf ook vooral niet al te serieus."

Frank:
AMOUREUX SOLITAIRES - DIS MOI QUE TU M'AIMES - Lio

"Amoureux Solitaires - Dis Moi Que Tu M'aimes is een fijne 'foute' top 3-hit van de Waals-Portugese Lio, geschreven door Elli Medeiros. Licht ondeugende elektropop. De knappe verschijning van Lio deed me heel veel als 14-jarige. Het Frans was ik niet meester. Ik kwam niet verder dan: Eh toi dis -moi que m'aimes. Maar die melodie en het meisje kreeg ik niet uit mijn kop."

Harry:
LEEF - André Hazes

"Met de huidige situatie in de wereld is er te weinig vrolijkheid en te weinig om te genieten. Van een zorgeloze tijd voor corona zitten we nu in een periode waarin we met geweld en armoede worden geconfronteerd. Leef van André Hazes moeten we beslist in de juiste context plaatsen maar feit is en blijft dat iedere dag een cadeautje is en dat je het met volle teugen in je op moet nemen. Zorgen zijn er niet om te vergeten maar door even flink met deze kroegknaller mee te zingen zet je ze wel even flink terug naar de achtergrond."

Vincent:
LAAT DE ZON IN JE HART - René Schuurmans
"De kracht van Laat De Zon In Je Hart? Als je 'm één keer hoort, kun je 'm daarna direct woord voor woord meezingen. Ik zing het hard mee bij mijn favoriete voetbalclub: PSV. Met vrienden op de tribune, een biertje in de hand en met 35.000 man meezingen. Het is hét bewijs dat muziek mensen kan verbinden. En dat zingen echt een talent is, want de stembanden willen nog weleens uit de bocht vliegen als de track uit de speakers klinkt... Voor mij staat dit nummer vooral symbool voor mijn vriendschap met mijn maatjes, met wie ik om de twee weken op tribune Oost van het Philips Stadion zit."

Clemens:
NEVER ALONE - 2 Brothers On The 4th Floor
"Ik was in de jaren 90 behoorlijk fan van deze groep en had aardig wat cd-singles van ze. Ik heb in een creatieve bui zelfs een keer het logo van de groep in het groot nagetekend. Never Alone ligt lekker in het gehoor en heeft natuurlijk de kenmerkende 90’s-sound. De tekst draagt in al zijn eenvoud toch een belangrijke boodschap uit, die helaas nog altijd actueel is."

Foute vrijdag = de hele dag het Foute Uur
Normaal hoor je het Foute Uur iedere ochtend een uurtje bij Qmusic, maar op Foute Vrijdag begint het feest op de radio al om 06:00 uur! De hele dag (ja echt tot middernacht!) ben jij in control, want zoals altijd kies jij via de Qmusic app het volgende liedje. Dus download de app, zet je speakers klaar en maak je klaar voor de lekkerste vrijdag in tijden!

Foto: Qmusic