5 Facts About: Chance the Rapper tikte Heineken op de vingers

- Overig

 Chance The Rapper Kanye West
Chanve the Rapper 2019

Zijn eigen muziek is misschien nog wat minder bekend in Nederland, maar zijn collabs doen het hier onwijs goed. Zo scoorde hij Hits in De Nederlandse Top 40 met All My Friends, I’m The One en kwam vorige week zijn samenwerking, Cross Me met niemand minder dan Ed Sheeran uit. Ik heb het natuurlijk over Chancelor Bennett, oftewel Chance the Rapper.

Grammy voor debuutalbum
In 2016 nam Chance een nummer op samen met Kanye West voor zijn eerste echte debuutalbum, Coloring Book. Op dit album zijn niet alleen rapsongs te horen, maar ook krachtige gospelknallers die verwijzen naar zijn liefde voor het geloof. In het eerste nummer op zijn plaat, All we got, zijn kinderen te horen uit het Chicago kinderkoor. En zijn debuutalbum won ook meteen de Grammy voor beste album. Dat kinderkoor zal inmiddels wel erg populair zijn!

Kerstavond met de president
Datzelfde jaar mocht Chance met kerstavond optreden voor niemand minder dan Barack Obama, voormalig president van de VS en zijn familie! Tijdens de National Christmas Tree Lighting Ceremony in the White House. Waar je de dochters van Obama fanatiek ziet meezingen.

Tikte Heineken op de vingers
Chancelor is een echte weldoener. Zo kocht hij bijvoorbeeld The Chicagoist, de grootste krant van Chicago, omdat hij het onrecht niet meer aankon. Hij kan absoluut niet tegen censuur en zeker niet tegen racisme. Hij kwam eerder vorig jaar nog enorm in de Nederlandse publiciteit toen hij Nederlands grootste biermerk, Heineken aansprak op een racistische reclameslogan. Kort daarna verdween de reclame ook van alle media. Naast het kopen van The Chicagoist, startte hij ook een stichting op, waarbij hij geld ophaalt voor de jongeren in Chicago om allemaal te kunnen studeren en naar school te gaan. Zodat in ieder geval vanaf dat punt de kansen voor iedereen nog gelijkliggen.

Ik zeg dansen maar!
Nadat hij onlangs zijn eerste single, Groceries uitbracht, dat in juli op zijn nieuwe plaat verschijnt, riep hij een actie in het leven. Hij kiest 10 video’s uit waarin mensen dansen op het nummer en geeft de winnaars een jaar lang gratis boodschappen! Bonus voor degene die het met zijn vrienden doet en dubbele bonus voor degene die op school of werk uit zijn of haar plaat gaat!

Happily married
Het is nu ruim twee en een halve maand geleden dat Chance en zijn jeugdliefde trouwden. En als klap op de vuurpijl volgde daarop ook nog eens het bericht dat ze in verwachting zijn van een tweede dochtertje! De kleine spruit wordt verwacht in september.  

Check hier de Songtekst van Chance zijn samenwerking met Ed Sheeran, Cross Me!

(Foto: BSR Agency)