33e ‘head-hit’ voor Joel Corry en MNEK

- Overig

 Joel Corry MNEK David Guetta Sia Fetty Wap Kane The Fray Dr. Dre Intwine Jason Derulo Fifth Harmony Kylie Minogue
33e ‘head-hit’ voor Joel Corry en MNEK

Met Head & Heart zijn Joel Corry en MNEK nieuw op 36 in de Nederlandse Top 40. In dik 55 jaar Top 40 stonden er nog 32 andere tracks in de lijst met ‘head’ in de titel. Je checkt er hier acht.

CAN’T GET YOU OUT OF MY HEAD – Kylie Minogue (2002)
De grootste ‘head-hit’ staat op naam van Kylie Minogue. De Australische zangeres stond met Can’t Get You Out Of My Head 19 weken in de Top 40, waarvan zes weken op nummer 1. Bijzonder was dat wel, want het was voor het sinds 1995 wist Kylie de top 10 te halen. Daarnaast was de track ook nog eens haar eerste (en tot nu toe enige) top 3- en nummer 1-hit in Nederland.

ALL IN MY HEAD (FLEX) – Fifth Harmony ft. Fetty Wap (2016)
Met deze track haalde Fifth Harmony voor het laatst de Nederlandse Top 40. De dames wisten hiervoor met Work From Home nog de nummer 1-positie te halen, maar All In My Head (Flex) kwam daar bij lange na niet in de buurt: het nummer kwam slechts tot 24. Eind 2016 verliet Camila Cabello de groep om succesvol solo te gaan.

IN MY HEAD – Jason Derulo (2010)
Tegenwoordig zingt Jason Derulo over wilde liefde (Savage Love), of lees: wilde seks. Dat was in 2010 wel anders, want toen zag hij de chick van zijn dromen alleen in zijn fantasie voor zich. De zanger bracht In My Head als tweede single van zijn album uit, na zijn grote hit Watcha Say. Beide tracks werden Alarmschijf en eindigden bijna allebei op dezelfde positie. Bijna, want Watcha Say strandde uiteindelijk op 12 en In My Head kwam niet verder dan 13.

GET OUTTA MY HEAD – Intwine (2003)
Intwine werd vooral bekend dankzij zijn Arubaans-Nederlandse zanger Roger Peterson. Hij deed mee aan het eerste seizoen van Idols en was door naar de liveshows. Daar is hij nooit in te zien geweest, omdat hij zich terugtrok uit het programma. Roger weigerde een contract te ondertekenen, waarin stond dat hij bij winst geen zelfgeschreven nummers uit zou mogen brengen en ook niet met een band mocht optreden. Dit leverde zoveel publiciteit op, dat Roger zelfs een platencontract in de wacht sleepte voor zijn band Intwine. Happy werd een gigantische hit, Get Outta My Head bleef later steken op 32.

KEEP THEIR HEADS RINGIN’ – Dr. Dre (1995)
Even terug naar de 90’s. Met Keep Their Heads Ringin’ maakte we voor het eerst solo kennis met Dr. Dre. In de 80’s zat hij namelijk met onder anderen Ice Cube in de hiphopformatie N.W.A., waarmee hij in Nederland geen succes had. In de Verenigde Staten was de track Straight Outta Compton wel een bescheiden succes. Niet toevallig was Keep Their Heads Ringin’ de soundtrack van de film Friday, waarin Ice Cube één van de hoofdrollen speelde. Het eerste Top 40-avontuur van Dr. Dre leverde een elfde plek op in de lijst. Tegenwoordig is hij vooral 'die dude van die koptelefoons'. 

OVER MY HEAD (CABLE CAR) – The Fray (2007)
Mocht je denken dat Over My Head (Cable Car) over een ritje in een kabelbaan gaat, dan heb je het mis. De track gaat namelijk over de relatie tussen The Fray-zanger Isaac Slade en zijn broer Caleb, die Cable Car als bijnaam kreeg. Na de middelbare school groeiden de twee uit elkaar en spraken ze niet meer met elkaar. Na zo’n drie jaar besloten de twee broers om hun ruzie uit te praten. Met succes, want ze zijn nog altijd goede maatjes met elkaar. Over My Head (Cable Car) werd in 2007 Alarmschijf en kwam tot de 20e plek in de Top 40.

BANG MY HEAD – David Guetta feat. Sia & Fetty Wap (2016)
Opnieuw komen we de Amerikaanse rapper Fetty Wap tegen. Je checkte ‘m eerder al op All In My Head (Flex) van Fifth Harmony. In 2016 deed hij ook nog met Sia mee op David Guetta’s Bang My Head. Het is de enige samenwerking van Guetta en Sia die niet in de top 20 wist te komen. De track moest het doen met een 26e plek, terwijl She Wolf (Falling To Pieces) tot 11 kwam en Titanium en Flames tot nummer 2.

IN OVER MY HEAD – Kane (2010)
In Over My Head werd door Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen als derde single van het album No Surrender uitgebracht. De titeltrack kwam tot derde plek in de Top 40 en de titelsong van de verfilming van Kluuns Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Love Over Healing, kwam niet verder dan de 20e plek. In Over My Head gaat over het laten gaan van alle negatieve gevoelens en het volgen van je hart. In het voorjaar van 2010 werd het nummer Alarmschijf en kwam het in de Lijst der Lijsten tot de 27e plaats.

Head & Heart van Joel Corry en MNEK was afgelopen week nog Alarmschijf op Qmusic en is nu dus meteen de Top 40 binnengekomen. Het is de eerste Top 40-hit voor Joel, terwijl MNEK eerder al met Zara Larsson (Never Forget You) in de enige echte hitlijst van Nederland stond.

Foto: YouTube