Artiestafbeelding Fetty Wap

Fetty Wap

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 07-06-1991 (31 jaar)

Officiële websitehttp://fettywap.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  13 weken in Top 40
  •  126 punten
  •  #3776 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

In 2013 zet Willie Maxwell II zijn eerste stappen in de muziekwereld als rapper. Omdat hij iets anders wilde doen dan de rest besloot hij er ook bij te gaan zingen. Hij valt op door zijn ogen; als kind ontwikkelde hij glaucoom in beide ogen en in zijn linkeroog is een prothese geplaatst.


Fetty Wap ontleent zijn naam aan het slang voor geld, ‘Fetty’ en het alias van Gucci Mane, ‘GuWop’.
In 2014 brengt hij zijn eerste single uit, Trap Queen. Aan het einde van dat jaar wordt het nummer opgepakt en later bereikt het de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Met een verkoop van meer dan 2,5 miljoen stuks wordt het met drievoudig platina onderscheiden. Het nummer wordt opgevolgd door 679, een samenwerking met Remy Boyz, dat op de vierde plek van de Amerikaanse hitlijst komt. Als ook My Way (later op 7 bij Billboard) verschijnt staat Wap met drie hits tegelijk in de Amerikaanse top 20.

Zijn titelloze album verschijnt op 25 september 2015. Later dat jaar werkt hij mee aan Bang My Head van David Guetta, waarop ook Sia te horen is. In januari 2016 wordt dat zijn eerste hit in ons land. Later rapt hij ook mee op The Mack, de remake van de top 3-hit van Mark Morrison uit 1996 van Nevada. Meer dance brengt Fetty in het najaar van 2017 via een samenwerking met Cheat Codes. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook