Buitenlandse boybands in de Top 40: 1965 t/m 1991

- Overig

 The Jacksons Poppys The Osmonds Musical Youth New Edition Wham! Bros New Kids On The Block Londonbeat Color Me Badd
Buitenlandse boybands in de Top 40: 1965 t/m 1991
TICKET TO RIDE - The Beatles (#1 in 1965)
Dé boyband van de jaren '60 was natuurlijk The Beatles. De invloed van de muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr dreunt nog altijd door in de muziek van nu. De massahysterie rondom het viertal uit Liverpool is nog altijd niet overtroffen. De groep scoort maar liefst 16 nummer 1-hits, wat nog geen act heeft nagedaan.I WANT YOU BACK – Jackson 5 (#13 in 1970)
Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael Jackson zetten hun eerste grote stappen met The Jackson 5. Toch is het de kleine Michael die de grootste indruk maakt. Met zijn schattige stem is hij de belangrijkste kracht van het vijftal.NON NON RIEN N'A CHANGÉ - Les Poppys (#1 in 1971)
Onder leiding van leadzanger Bruno Polius veroverde Les Poppys de harten van Nederland. Non Non Rien Ná Changé stond maar liefst 25 weken in de Top 40, wat voor die tijd echt uitzonderlijk was. Les Poppys kwam voort uit het kinderkoor Les Petits Chanteurs d'Asnières en bleef ook na deze hit nog jaren bestaan, weliswaar met andere zangers. Triest maar waar: Bruno en de andere jongens hebben er vrijwel niets aan verdiend.DOWN BY THE LAZY RIVER – The Osmonds (#1 in 1973)
Heel wat vrouwen wilden trouwen met één van The Osmonds. In 1973 brachten Alan, Wayne, Merrill, Jay en Donny Osmond geen suikerzoete pop meer te horen, maar wat meer serieuze rock. PASS THE DUTCHIE – Musical Youth (#1 in 1982)
Je zou het niet zeggen, maar Kelvin en Michael Grant en Frederick en Patrick Waite van Musical Youth groeiden op in Engeland. Al hebben ze weliswaar Jamaicaanse roots. Pass The Dutchie werd een nummer 1-hit en ging over het doorgeven van een dikke joint (een Dutchie).CANDY GIRL – New Edition (#13 in 1983)
Candy Girl is één van de twee hits die New Edition in Nederland scoorde. Ricky Bell, Michael Bivins, Bobby Brown, Ronnie DeVoe en Ralph Tresvant waren nog vrij jong, toen ze met New Edition begonnen. Het is te horen aan hun hoge stemmetjes.THE EDGE OF HEAVEN – Wham! (#1 in 1986)
Met Wham! maakten we voor het eerst kennis met George Michael, die toen nog een in gebarricadeerde kast zat. Samen met Andrew Ridgeley wist hij met The Edge Of Heaven op 1 te komen. Het was de tweede nummer 1-hit van Wham!. Wake Me Up Before You Go-Go stond in 1984 al op de eerste plek in de Lijst der Lijsten.WHEN WILL I BE FAMOUS – Bros (#6 in 1988)
De Britse broers Matt en Luke Goss en Craig Logan veroverden aan het eind van de jaren ’80 de wereld met hun groep Bros. Voor Craig duurde dat niet lang: na een jaar verliet hij de groep vanwege ziekte, maar ook omdat het bekend zijn hem de keel begon uit te hangen.TONIGHT – New Kids On The Block (#4 in 1990)
Één van de succesvolste Amerikaanse boybands in de muziekgeschiedenis is New Kids On The Block. Jordan en Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Wood scoorden in Nederland negen hits, waarvan Tonight de grootste was.

|

I’VE BEEN THINKING ABOUT YOU – Londonbeat (#1 in 1990)
De mannen van Londonbeat waren het eerst succesvol in Nederland. There´s A Beat Going On… en Failing In Love Again waren top 20-hits, waarna begin jaren ’90 deze enorme rammer kwam. Grote ster was Jimmy Helms, die al een succesvolle sololoopbaan achter de rug had.I WANNA SEX YOU UP – Color Me Badd (#2 in 1991)
Bryan Abrams, Mark Calderon, Sam Watters en Kevin Thornton verkochten ruim 12 miljoen albums in hun carrière en dan mag je wel van een succes spreken. De boys begonnen ooit in het voorprogramma van Bon Jovi. Jon Bon Jovi had hen zelf ontdekt en heeft de groep gedurende hun loopbaan veel geholpen. Toffe vent, die Jon!Volgende week staat de periode 1992 t/m 1997 centraal, met onder andere Boyz II Men en 3T!