Artiestafbeelding Osmonds

The Osmonds

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://osmond.com

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  57 weken in Top 40
  •  1.555 punten
  •  #402 aller tijden
  •  7 Top 40-hits

Biografie

Uit de Verenigde Staten afkomstige popgroep, opgericht begin jaren 60, bestaande uit Alan, Wayne, Merrill, Jay en Donny Osmond, allen afkomstig uit hetzelfde gezin.


In de jaren zestig traden de broers wekelijks op in The Andy Williams Show en daarmee verwierven zij hun bekendheid. In het begin van de jaren zeventig verlieten zij de show en begonnen ze zelf te schrijven en te componeren. Hiermee verdienden ze een platencontract bij MGM Records.

Hun eerste nummer 1-hit in de Verenigde Staten bereikten ze met de single One Bad Apple uit 1971. In Nederland kwam het succes pas een jaar later met de single Crazy Horses, toen ze een televisieoptreden hadden in Eén van de Acht van Mies Bouwman. Daarna volgden vele succesvolle singles.

Donny Osmond heeft niet alleen solo nog verschillende hits gescoord, ook in duetvorm was hij succesvol. Zo zijn er samenwerkingen met Paul Anka en met zijn zus Marie Osmond geweest.

Er wordt nog steeds opgetreden door The Osmonds, maar dan niet in volledige bezetting: Wayne, Jay en Merrill, soms aangevuld met hun jongere broertje Jimmy. De acht zonen van Alan treden op als The Osmonds Second Generation. Alan zelf lijdt aan multiple sclerose en treedt zelden in de openbaarheid.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
punten


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook