Artiestafbeelding New Edition

New Edition

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://newedition4life.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  10 weken in Top 40
  •  144 punten
  •  #3590 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige boyband werd opgericht in 1978 bestaande uit Ricky Bell, Michael Bivins, Bobby Brown, Ronnie DeVoe en Ralph Tresvant.


Ze worden gezien als de voorloper van boybands als New Kids On The Block, Boyz II Men, Backstreet Boys en NSYNC.
In 1983 brengen zij hun debuutalbum Candy Girl uit. De gelijknamige single komt uit en doet het behoorlijk goed. In Nederland behalen zij ook de Top 40 hiermee.
 
Het succes in eigen land is erg groot, maar in Europa wil het niet echt lukken.
In 1985 wordt besloten door de andere leden dat Bobby Brown de groep moet verlaten. Hij gaat verder als soloartiest.
 
Omdat de toekomst er nogal onzeker uitzag door het vertrek van Bobby Brown en leadzanger Ralph Tresvant flirtte met een solocarrière, werd er in 1987 besloten om Johnny Gill bij de groep te halen.
 
Geïnspireerd door het enorme succes dat Bobby Brown had met zijn multi-platina solodebuutalbum Don’t Be Cruel in 1988, namen de leden van New Edition een adempauze om zich bezig te houden met andere projecten. De producers Jimmy Jam en Terry Lewis stelden Rocky Bell, Michael Bivins en Ron DeVoe voor om samen een trio te vormen, Bell Biv DeVoe.
 
Ondanks het grote succes dat de heren hadden naast New Edition waren ze hun belofte aan de fans voor een reünie, inclusief Bobby Brown, niet vergeten. Na 8 jaar komen ze in 1996 met een nieuw album genaamd Home Again. Het zou voor de groep het meest succesvolle album tot nu toe worden. De single Hitt Me Off van dat album is de tweede single die de Nederlandse Top 40 haalt.
 
Na weer een periode van soloprojecten kwam de groep, exclusief Bobby Brown, in 2002 weer samen. Tijdens één van de optredens was rapper/producer Sean Combs aanwezig en hij contracteerde de groep bij zijn Bad Boy Records label, nadat de groep eindelijk na een hele lange periode hun contract bij MCA Records beëindigde. Een gelukkige samenwerking werd het niet en de groep verliet het platenlabel.
 
In 2009 gaan ze de samenwerking aan met manager Irving Azoff en met het platenlabel Geffen Records.
 
In 2011 treden alle zes de leden op tijdens het Essence Music Festival, wat tevens de start is van een  tournee ter ere van hun 30e jarig bestaan.
 
Op 23 januari 2017 krijgt de groep een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Een dag later verschijnt een uit drie delen bestaande miniserie, The New Edition Story. Hierin wordt het verhaal verteld over hun jeugd in Boston en het leven nu als bekende sterren. De groep was co-producent in de miniserie.

Het album Here We Are zal in de loop van 2017 verschijnen.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook