192TV: De Top 40 van 14 mei 1966

- Overig

The righteous brothers Ray CharlesThe yardbirdsThe pretty things Dusty SpringfieldThe searchers Golden EarringThe beach boys

Ieder weekeinde duikt 192TV in de historie van de Top 40. Op zaterdag om 16.00 uur levert dat een terugblik op de lijst van 50 jaar geleden.

De overheid gaat het gesprek aan met het bedrijfsleven om de salarisgroei in te perken. Mogelijk dat er een wettelijk plafond van 7 procent groei. De complete oplage van het studentenweekblad Trophonios wordt in beslag genomen omdat dit beledigend zou zijn voor Prins Claus. In Frankrijk ligt weer een grote staking op de loer met 3 miljoen ambtenaren die het werk willen gaan neerleggen. Inzet van die staking… een hoger loon.


The Beach Boys scoren met Sloop John B hun eerste, en zo later ook bleek laatste, nummer 1-hit in de Top 40. Pied Piper (The Jets / Crispian St. Peters) en Welterusten Mijnheer De President (Boudewijn De Groot) weten ondertussen de top 10 te bereiken.


If You Leave Me is de hoogste binnenkomer op nummer 23 en de derde Top 40-hit voor de Golden Earrings. Ook The Searchers (Take It Or Leave It), Dusty Springfield (You Don’t Have To Say You Love Me), The Pretty Things (Come See Me) , The Yardbirds (Shapes Of Things) en Ray Charles (Together Again) zijn nieuw terwijl Soul & Inspiration van The Righteous Brothers terugkeert in de lijst.

 

Op zaterdag om 16.00 uur zie je op 192TV een overzicht van de Top 40 van 14 mei 1966. Een dag later is op dat tijdstip de lijst van 14 mei 1983 te zien.