Ophef rond Jebroer

- Nieuws

 Jebroer DJ Paul Elstak
Ophef rond Jebroer

In Hardinxveld heeft beroering rond een optreden van Jebroer en Paul Elstak er nu voor gezorgd dat de organisatie het optreden heeft geschrapt.

Een viertal inwoners heeft de organisatie benaderd vanwege de inhoud van de tekst van de hit Kind Van De Duivel, dat bij gelovige inwoners van Hardinxveld niet goed valt. Het bestuur van Het Vierspan, die de Feestweek Hardinxveld organiseert, liet in een reactie aan het AD  weten: “Met de keuze voor Jebroer in combinatie met Paul Elstak dachten wij twee doelgroepen aan te spreken. Dat de muziek zo controversieel zou zijn was ons dan ook niet bekend. Anders hadden we het zo niet gedaan”


Het was de bedoeling dat het optreden op 28 april in eerste instantie nog gewoon zou doorgaan. Wel liet de stichting weten dat ze een poging wilden doen om te voorkomen dat Kind Van De Duivel uit de speakers zou klinken. 

 

Dinsdagmiddag werd duidelijk dat de organisatie het optreden alsnog heeft geschrapt vanwege een tweedeling in de gemeente. "Op dit moment worden niet alleen de mensen achter Het Vierspan benaderd, maar ook onze vrijwilligers, sponsors en andere belanghebbenden worden persoonlijk aangesproken. Omdat wij deze situatie als ongewenst zien zullen wij nog deze week met een alternatieve artiest komen", zo deelt de organisatie via Facebook. 

 

Jebroer heeft mensen die ontevreden waren over het optreden een bosje bloemen en vrijkaartjes aangeboden en wilde ook met hen in gesprek. "Er waren in totaal 1500 mensen die dit optreden WEL wilden bijwonen, maar helaas..... De mensen die de eerste klacht hebben ingediend hebben mij hun excuses aangeboden en gezegd dat dit niet hun bedoeling was", zo deelt Jebroer via Instagram. "Tegen alle andere tegenstanders wil ik nog 1 keer benadrukken dat ze Kind Van De Duivel niet zo serieus moeten nemen. Het is voor mij maar een metafoor of woordspeling."