Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 8

Top 4: Opgevallen! week 8
Patty Brard  Bob Marley & The Wailers  Luv'  Ron Brandsteder 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (2) Patty Brard

Deze rubriek staat deze week volledig in het teken van verfilmde levens van Top 40-artiesten. De nummers 1 en 2 van vorige week hebben stuivertje gewisseld. Patty Brard voert nu voor het eerst deze top 4 aan. De serie Patty heeft afgelopen week wel wat kritische recensies gekregen, maar het grote publiek lijkt ervan te smullen. Veel kijkers hebben de serie inmiddels al helemaal gebinged op Videoland. De serie volgt het leven van de zangeres en presentatrice van haar aankomst in Nederland rond 1966 tot de Patty van 2020 van vlak voor de coronapandemie. Videoland plaatste woensdag een filmpje op YouTube waarin Patty de twee volwassen actrices die haar vertolken op de set ontmoet. De jaren 70-, 80-, en 90-Patty wordt gespeeld door Holly Mae Brood en de 21e-eeuwse Pattty door Eva Van De Wijdeven.

2 (1) Bob Marley

Bob Marley: One Love draait inmiddels een dikke week in de bioscoop. De film mag een succes genoemd worden. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Frankrijk is de biopic over Bob Marley op nummer 1 binnengekomen in de boxofficelijst. Er zijn de laatste jaren veel succesvolle muzikale biopics geweest. Denk maar aan Rocketman en Elvis. Voor de laatste keer dat een film over een Top 40-artiest bij ons de wekelijkse ranglijst van best bezochte films aanvoerde, moeten we echter vijf jaar terug in de tijd. Toen was Bohemian Rhapsody over Queen-zanger Freddie Mercury wekenlang de nummer 1-fim. In ons land heeft Bob Marley: One Love inmiddels een miljoen euro opgeleverd. Internationaal is dat zelfs 100 miljoen euro. In Engeland zijn dankzij het succes van de film de Bob Marley-nummers Could You Be Loved en Three Little Birds teruggekeerd in de hitlijst.

3 (--) Luv'

De groep waarmee Patty Brard ooit bekend is geworden, is natuurlijk Luv'. Tussen 1978 en 1980 scoorde ze 9 Top 40-hits als lid van het trio. Zes daarvan bereikten de top 10 en de andere drie kwamen erg dicht in de buurt. In de serie komen trouwens alleen de eerste vier hits van de groep voorbij: My Man, U.O.Me (You Owe Me) en de twee nummer 1-hits You're The Greatest Lover en Trojan Horse. Nadat Patty in 1980 met haar nieuwe geliefde Carlo Nasi naar Los Angeles verdween, werd Patty's plaats ingenomen door Ria Thielsch. Met haar ging het trio nog één jaar door. José Hoebee en Marga Scheide worden in de serie gespeeld door respectievelijk Julia Lammerts en Teunie De Brouwer. Zij komen alleen in de eerste twee afleveringen van de 5-delige serie voor. Begin jaren 90 heeft de originele bezetting van Luv' nog een tijdje opgetreden - het trio scoorde zelfs weer een hit met Megamix '93 - maar deze reünie zit niet in de serie verwerkt.

4 (--) Ron Brandsteder

Uiteraard maakt ook Patty's eerste echtgenoot, Ron Brandsteder, zijn opwachting in de serie. Hij wordt gespeeld door Chris Peters, die de doorgewinterde Top 40-liefhebber misschien nog kent van zijn rol in de videoclip van de nummer 1-hit Drank & Drugs van Lil Kleine en Ronnie Flex. Ron en Patty waren getrouwd van juli 1979 en juni 1980 en stonden als showbizzkoppel destijds vaak in roddeltijdschriften en de Hitkrant. Ron was in die tijd vooral bekend al presentator van de Showbizzquiz. Nadat Patty hem in bed aantrof met een andere vrouw, heeft zij hem verlaten en begon ze een relatie met Carlo Nasi. Nadien is Patty ook nog getrouwd geweest met René Muthert en Antoine van de Vijver. De vier echtgenoten van Patty komen allemaal voorbij in de serie. Ron Brandsteder is alleen in de tweede aflevering te zien. Ron heeft na zijn huwelijk met Patty met drie hits in de Top 40 gestaan: met Lieve Bella Beer, So Long, Marianne (een duet met José) en Hand In Hand Achter Oranje. Eerder was hij overigens ook al te horen als de stem van dokter Bernhard op de gelijknamige single van Bonnie St. Claire.

(Foto: Hans van Dijk, Nationaal Archief / Anefo)

(26/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi