Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 52

Top 4: Opgevallen! week 52
Kim-Lian  Pommelien Thijs  Simone Kleinsma  Freddie Mercury 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Kim-Lian

Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week en die valt toevallig precies samen met de laatste 7 dagen van 2023. In die dagen waren op RTL 4 zowel de have finale als de finale van The Masked Singer te zien. We beginnen even met de runner-up. Het karakter Nijlpaard eindigde op de tweede plaats. In dat pak bleek Kim-Lian Van Der Meij te zitten. Dat was best bijzonder, omdat haar naam de afgelopen seizoen al behoorlijk vaak genoemd is door de panelleden. Maar dit seizoen was ze dus echt van de partij. Vier van de vijf panelleden raadden haar goed. Alleen Monica Geuze gokte op musicalzangeres Bettina Holwerda. Tussen de hints zaten veel verwijzingen naar de musicals waarin ze gespeeld heeft, maar ook naar de hit waarmee ze twintig jaar geleden haar Top 40-debuut maakte: Teenage Superstar. Er was ook een verwijzing naar haar deelname aan de Mini-playbackshow, waar ze in 1987 op 6-jarige leeftijd haar naamgenote Kim Wilde imiteerde met You Keep Me Hangin' On. Toevallig had ze het daar vrijdag ook al over, toen ze te gast was als lijstduwer in het programma Top 2000 À Gogo.

2 (3) Pommelien Thijs

Op Tweede Kerstdag, exact twee jaar na hun laatste livestreamconcert zonder publiek, traden The Streamers nog eens op op precies dezelfde locatie en wederom zonder publiek. Het doel van het concert was om geld in te zamelen voor War Child. Voor aanvang van het kerstconcert stond de teller al op € 646.523 en door alle donaties die tijdens het 2 uur durende concert binnenkwamen, werd dat bedrag verdubbeld. Aan het eind van de avond stond de teller op € 1.323.022,12 om precies te zijn. Dit Streamers-concert kende ook een unicum. Voor het eerst deed er een buitenlandse gastartiest mee: Pommelien Thijs. Nick Schilder kondigde haar aan als 'de grootste ster van Vlaanderen en binnenkort ook van de hele Benelux en West-Europa'. De 22-jarige zangeres zong onder meer de nummers Christmas (Baby, Please Come Home), Flowers, Blijven Slapen, Fix You en natuurlijk haar eigen nummer 1-hit Nu Wij Niet Meer Praten, die ze voor deze gelegenheid samen zong met Roel Van Velzen.

3 (--) Simone Kleinsma

De finale van The Masked Singer werd afgelopen zondag gestreden tussen twee musicalsterren. Nijlpaard stond namelijk tegenover Uil. Veel kijkers en panelleden meenden aanvankelijk aan het rauwe randje aan de stem van de Uil de stem van Angela Groothuizen te herkennen. Niets bleek minder waar. Na het finaleduet hadden alle panelleden het bij het rechte eind. In het pak - dat momenteel overigens geveild wordt ten bate van het Wereld Natuur Fonds - zat Simone Kleinsma. Net als bij Kim-Lian werd er in de hints verwezen naar de talloze musicals waar ze in heeft meegespeeld heeft, maar ook naar de films Verliefd Op Ibiza en Toscaanse Bruiloft en naar haar hoofdrol in de sitcom Kees & Co. En dan had je natuurlijk nog de hint 'duet'. Die verwees niet alleen naar de duetten die ze altijd zingt in haar programma Klassiekers Met Kleinsma, maar ook naar haar grootste Top 40. Dat was namelijk haar duet Zonder Jou met Paul De Leeuw, dat begin 1996 een nummer 3-hit werd. Voor wie geen genoeg kan krijgen van The Masked Singer: op 11 mei vind in Ahoy de eerste editie van The Masked Singer Live plaats. Ook daar zullen vier BN'ers worden ontmaskerd.

4 (--) Freddie Mercury

Veel mensen sloten zondagavond het jaar af op NPO Radio 2 met Bohemian Rhapsody van Queen, dat in de 25-jarige geschiedenis van de Top 2000 voor de 20e keer de lijst aanvoert. Fans van Queen kwamen sowieso goed aan hun trekken tijdens oudjaarsavond. RTL 7 zond namelijk de registratie uit van het concert dat Queen + Adam Lambert gaven tijdens het Summer Sonic Festival op 17 augustus 2014 in de Japanse havenstad Chiba. Wie echter Freddie Mercury aan het werk wilde zien, moest doorzappen naar VRT Canvas. Daar stond een groot deel van de avond in het teken van 'de oude Queen'. Eerst werd de documentaire Queen: Days Of Our Lives uit 2011 uitgezonden, direct gevolgd door de concertfilm Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest ’86. Dit concert werd opgenomen op 27 juli 1986 in het Népstadion in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is het enige concert dat Queen ooit heeft gegeven in dit land. Dat is niet zo vreemd, want ten tijde van de Koude Oorlog in de jaren 80 stond het communistische Hongarije nog onder controle van de Sovjet-Unie. Westerse bands traden tot de val van de Berlijnse Muur zelden op in Oost-Europa. Het concert in Hongarije maakte deel uit van de Magic Tour. Dit was de laatste tournee van Queen met Freddie Mercury. In het jaar na deze tournee kreeg de zanger te horen dat hij besmet was met aids en besloot de groep om te stoppen met toeren.

(Foto: &C / YouTube / BACK TO THE ROOTS: KIM-LIAN VAN DER MEIJ EN PATRICK MARTENS OP ROADTRIP NAAR ZWEDEN - &C / CC BY 3.0)

(01/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)