Artiestafbeelding Nick Schilder

Nick Schilder

Land Nederland

Geboortedatum 06-11-1983 (39 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  11 weken in Top 40
  •  217 punten
  •  #2923 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Deze Volendamse zanger komt uit een muzikale familie en begon op zijn achtste met gitaarspelen. Op school ontmoette hij Simon Keizer en op zijn zeventiende begonnen ze samen te zingen en nummers te schrijven. Hun eerste nummer was Do You Know What I Mean.

Hij nam deel aan het tweede seizoen van Idols, waar hij als elfde eindigde. Na de uitzending werd hij gebeld door een platenmaatschappij en tekende hij samen met Simon als het duo Nick & Simon een platendeal. Ze scoorden hits zoals Rosanne, Kijk Omhoog en Pak Maar M'n Hand. Dit laatste nummer was tevens de titelsong voor de film De Scheepsjongens Van Bontekoe uit 2008.

Van 2007 tot en met 2011 was hij samen met Simon te zien in de uitzendingen van Jan Smit, De Zomer Voorbij.

Van 2010 tot en met 2012 zat hij samen met Simon in de jury van het programma The Voice Of Holland. Hij had ook een eigen programma samen met Simon: Nick Tegen Simon.

Sinds 2016 presenteert hij samen met Simon en Kees Tol het programma Talenten Zonder Centen. In 2020 vervingen Nick en Simon de presentatie van Jan Smit in het programma Beste Zangers.

Sinds maart 2021 is hij onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten gaven. Nadat de coronaregels in grote lijnen werden losgelaten, kondigde de formatie ook concerten met publiek aan.

In november 2021 deed Schilder mee aan het televisieprogramma Het Jachtseizoen van StukTV op SBS6, waarin hij samen met Ellie Lust een duo vormde.

Op 1 januari 2022 werd in de finale van The Masked Singer bekend dat Nick verkleed zat in de kerstboom. Hij won deze kerst-special. In april 2023 gaf hij samen met Simon een concertreeks in Rotterdam Ahoy waarmee hun muzikale samenwerking tot een einde kwam.

In mei 2023 brengt hij zijn solo single Shatterproof uit.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media