Olivia Rodrigo pakt de Alarmschijf

- Nieuws

 Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo pakt de Alarmschijf

Als je de 17-jarige Olivia Rodrigo nog niet kent, dan heb je vast iets gemist op Instagram en TikTok. De zangeres en actrice heeft de komende week de Alarmschijf in handen met haar track Drivers License.

Dat nummer brak afgelopen week alle records bij Spotify. Zo werd het de afgelopen week in de Verenigde Staten in één dag meer dan 6,1 miljoen keer gestreamd. Wereldwijd lag het aantal op 13,4 miljoen streams in 24 uur, waardoor ze alleen kerstnummers voor zich moest dulden in de lijst van meest gestreamde tracks in een etmaal. Ook in Nederland ging het hard en geeft ze supersterren als Ariana Grande en Justin Bieber het nakijken. Het resulteerde na een aantal dagen al in een hoge binnenkomst in de Tipparade en volgende week zal Olivia de Top 40 op zijn kop zetten.

Jong geleerd
Al op 6-jarige leeftijd nam Olivia zangles en ging ze op toneel. Het zou tot haar tienerjaren duren voor ze rollen in films en series kreeg. Ze brak in 2015 door met de hoofdrol in An American Girl: Grace Stirs Up Success en ging in 2016 in Disney-series spelen. Ze was te zien in Bizaardvark en sinds vorig jaar straalt ze als Nini Salazar-Roberts in de populaire Disney+-serie High School Musical: The Series. Daarin maakte ze veel indruk met haar zangkunsten. Zo veel, dat Variety haar op de Power Of Young Hollywood-lijst zette, waarin alleen de meest veel belovende talenten van 2020 staan. Ze schreef voor de High School Musical-serie al de track All I Want en schreef mee aan Just For A Moment, waar ze met haar tegenspeler Joshua Bassett op te horen is.

Miljoenen volgers
Ook als influencer laat Olivia haar stem gelden. Ze heeft alleen al op TikTok 3,3 miljoen volgers en op Instagram tikte ze de 4 miljoen al aan. Dat viel ook Interscope Records op, dat in Olivia een nieuwe superster zag. Ze tekende bij het label en de rest is geschiedenis, zoals dat zo mooi heet. Met Drivers License kent haar muzikale carrière nu een vliegende start.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube