Nothing But Thieves pakt eerste Alarmschijf met Overcome

- Nieuws

 Nothing But Thieves
Nothing But Thieves pakt eerste Alarmschijf met Overcome

Nog niet eerder pakte Nothing But Thieves de Alarmschijf, maar nu is het dan zover. Overcome hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic.

Je moet er nog even op wachten, maar op 7 juli verschijnt Dead Club City. Het nieuwe album van Nothing But Thieves is sterk geïnspireerd op de synthesizersound van de jaren 80. Dat hoorden we al op de huidige Top 40-hit van de Britse band, Welcome To The DCC, en dat horen we nu nog duidelijker terug op de nieuwe single Overcome. Een track die volgens de groep ideaal is voor tijdens een roadtrip. “Overcome heeft (voor ons) altijd gevoeld als een 'gooi je spullen in een tas en ga weg'-nummer,” zo liet de band weten in een statement.

Eigenlijke eerste single
“Dead Club City (de stad) zou zeker aanlokkelijk zijn voor zo iemand. We vechten allemaal ergens tegen, dus een nummer op het album hebben dat zou beschrijven waarom iemand verandering zou willen, voelde goed.” Zanger Conor Mason liet al eens ontvallen dat niet Welcome To The DCC de eerste single van het album moest zijn, maar Overcome.

80's-vibes
Nothing But Thieves is niet de eerste act die een Alarmschijf pakt met een hit die knipoogt naar de 80’s. Uiteraard pakte The Weeknd ‘m met onder andere Blinding Lights en In Your Eyes en John Mayer wist de schijf met Last Train Home in de wacht te slepen. Daar kwam vorig jaar nog As It Was van Harry Styles bij.

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.