Nieuws
Nederlandse Top 40

Tate McRae lonkt naar record op nummer 1 in de Top 40

Tate McRae lonkt naar record op nummer 1 in de Top 40
Tate McRae  Teddy Swims  Noah Kahan  Taylor Swift  David Guetta  Nothing But Thieves  Flemming  Zoë Tauran  Ronnie Flex  Lost Frequencies  Bastille 

Greedy van Tate McRae weet ook deze week de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 in handen te houden en noteert daarmee een 15e week op nummer 1.

De hit komt met die prestatie bij zes andere nummers die de Top 40 voor een periode van minimaal 15 weken wisten aan te voeren. As It Was (van Harry Styles, 18 weken op 1), Flowers (van Miley Cyrus, 16 weken op 1) en One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa, 16 weken op 1) zijn daarbij de hits die langer op de eerste positie stonden.

Lose Control van Teddy Swims staat 11 weken stil achter Greedy op de tweede plaats. Daarmee evenaart de Amerikaanse zanger het record van Ed Sheeran en Justin Bieber. Hun samenwerking, I Don’t Care, stond in 2019 ook 11 weken op nummer 2 en wist de eerste positie niet te bereiken. Noah Kahan klimt met Stick Season naar de derde plaats ten koste van Son Mieux, dat met Tonight van 3 naar 5 zakt. 

Taylor Swift terug in de top 10
Cruel Summer van Taylor Swift keert deze week terug in de top 10, door van 13 naar 10 te stijgen. De hit van Taylor stond de vorige zeven weken buiten de top 10. Het is voor het eerst in de 20’s dat een hit in de top 10 weet terug te keren na zo’n lange afwezigheid. Desire (van Calvin Harris en Sam Smith) en Moth To A Flame (van Swedish House Mafia en The Weeknd) keerden na zes weken buiten de top 10 terug in het bovenste kwart.

Mijlpaal voor David Guetta
Ook al blijft When We Were Young (The Logical Song) van David Guetta en Kim Petras op 7 plakken, toch is er wat te vieren voor de Fransman. Iedere week worden punten toegekend aan Top 40-hits, oplopend van 1 punt voor een week op nummer 40 naar 40 punten voor een week op nummer 1. Deze week passeert David Guetta, als eerste artiest ooit, de grens van 20.000 punten. Met een totaalscore van 20.016 punten heeft hij nu 5.073 punten voorsprong op de nummer 2, Rihanna. 

Overcome 35 weken in de lijst
Overcome van Nothing But Thieves zakt deze week naar nummer 40. De hit van de Britse band staat voor de 35e week in de Top 40 en komt daarmee op een gedeelde negende plaats bij de langst genoteerde Top 40-hits. Die lijst wordt aangevoerd door Happy van Pharrell Williams. Die hit verdween in de zomer van 2014 na 49 weken uit de lijst. Someone You Loved van Lewis Capaldi is de meest recente hit die tot 35 weken kwam. In 2019 verdween die track, zelfs na 42 weken, uit de Top 40.

Head Down is de snelste stijger
Head Down van Lost Frequencies en Bastille kwam vorige week binnen in de Top 40 op nummer 39. Deze week klimt de Belgisch-Britse samenwerking met 12 plaatsen winst naar nummer 27 waarmee het de snelste stijger is. Alles Op Gevoel, het thema van de 26e reeks van Vrienden Van Amstel Live, is op nummer 28 de hoogste van drie nieuwe hits. De samenwerking van Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex zet voor de derde keer een thema van de concertreeks in de lijst. Dat gebeurde eerder via Als Ik Je Weer Zie (in 2021) en Missen Zou (in 2022).

Ronnie Flex evenaart zijn leeftijd
Voor Ronnie Flex is Alles Op Gevoel zijn 31e Top 40-hit en met dat aantal evenaart hij zijn leeftijd. Hij is de derde Nederlandse artiest dat voor elkaar weet te krijgen. Jan Smit deed dat in 2012 met zijn 26e Top 40-hit waar Martin Garrix in 2022 zijn 25e Top 40-hit wist te noteren. Zeven internationale artiesten scoorden eerder hun leeftijd in hits. Michael Jackson was in 1993 de eerste (toen 34 jaar); Ed Sheeran de meest recente in 2023 (als 32-jarige). Lees hier meer over alle nieuwe hits in de lijst. 

Bekijk de complete Top 40.

(12/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)