Nieuws
Tipparade

Joost komt met zijn Europapa

Joost komt met zijn Europapa
Joost  YG Marley  Nothing But Thieves  Robert Van Hemert  Yung Filly  Djo  D-Double  Alex Warren  Indila  Bennett  Niels Geusebroek  Galantis  David Guetta  5 Seconds Of Summer  Pharrell Williams  Miley Cyrus 

Praise Jah In The Moonlight van Yg Marley is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade. Hij neem het stokje over van Froukje.

De hele top 4 van vorige week schuift deze week 1 plekje omhoog op. Nothing But Thieves (Oh No :: He Said What?) en Robert van Hemert (Zoet Zout Zuur) gaan wat sneller vooruit met respectievelijk 7 en 6 plekken winst. Ze zijn daarmee nieuw bij de bovenste 10, evenals Grey van Yung Filly. Net buiten de top 10 vinden we de snelste stijger van de week terug. Die eer gaat deze week naar End Of Beginning van Djo (van 26 naar 12).

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

24 (--) MOVIE – D-double

25 (--) BEFORE YOU LEAVE ME – Alex Warren
De 23-jarige Alex Warren is afkomstige uit de Verenigde Staten en timmert sinds 2021 aan de weg, en niet zonder succes. Inmiddels heeft hij ruim 2,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, waarbij Chasing Shadows tot nu toe voor de meeste streams wist te zorgen. Hier kan zomaar verandering in komen nu Before You Leave Me wint aan populariteit. Het nummer ligt makkelijk in het gehoor en doet soms denken aan de sound van Dotan.

26 (--) DERNIÈRE DANSE – TECHNO MIX – Indila & Bennett
Het is dit jaar alweer 10 jaar geleden dat de Franse Adila Sedraia, beter bekend als Indila, Dernière Danse uitbracht. Het nummer deed het wereldwijd goed, maar haalde in Nederland niet de Tipparade. Dankzij een techno mix van de Duitse dj Bennett, bekend van zijn hit Vois Sur Ton Chemin – Techo Mix van vorig jaar, krijgt het nummer nu een tweede leven. Die notering in de Tipparade is in ieder geval al binnen.

27 (--) SAY GOODBYE – Niels Geusebroek
In 2011 leerden we Niels Geusebroek kennen door zijn deelname aan The Voice Of Holland. Niels wist ver te komen en daar bleef het niet bij. In 2012 leverde hij zijn bijdrage aan Year Of Summer van Wildstylez, wat hem uiteindelijk een top 3 hit opleverde. Een jaar later scoorde hij solo een nummer 1 hit met Take Your Time Girl – Live @ Ruud de Wild, 538. Dit laatste nummer schreef hij voor het ongeboren kindje van Hannelore Zwitserlood. Vervolgens volgden er nummers die niet verder kwamen dan de Tipparade, maar daar kun nu verandering in komen. Niels schreef Say Goodbye speciaal voor Jeroen, die zijn zoontje op 4-jarige leeftijd verloor aan de gevolgen van een hersentumor.

28 (--) EUROPAPA – Joost
Vandaag tegen 17.00 uur was het dan zover: Joost maakte zijn Nederlandse inzending bekend voor het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö, dat plaatsvindt op 7, 9 en 11 mei. Aan het festival doen dit jaar 37 landen mee. Op 13 april zal een groot deel van het deelnemersveld afreizen naar AFAS Live in Amsterdam, om daar hun inzending ten gehore te brengen tijdens Eurovision In Concert. De presentatie ligt dit jaar in handen van Cornald Maas en Charlotte Perrelli. Laatstgenoemde won in 1999 het Eurovisiesongfestival (als Charlotte Nilsen) met Take Me To Your Heaven.

29 (--) LIGHTER – Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer
Een Frans-Australisch onderonsje, dat is de nieuwste track van Galantis, David Guetta en 5 Seconds Of Summer geworden. Waar David Guetta aan de lopende band hits scoort, ligt het tempo bij Galantis en 5 Seconds Of Summer wat lager. Lighter is een feel good song geworden die verder lijkt te zijn gegaan waar Hero van David Guetta & Afrojack (#3 in 2021) is gestopt.

30 (--) DOCTOR (WORK IT OUT) – Pharrell & Miley
2023 betekende een topjaar voor Miley Cyrus. Ze had met Flowers de meest succesvolle track van het jaar in de Top 40 en ook River en Used To Be Young deden het erna behoorlijk. Nu is het tijd voor een collab met niemand minder dan Pharrell. In de jaren ’00 en ’10 scoorde de Amerikaanse zanger de nodige hits, met als hoogtepunt Happy: zijn hit uit 2013 die met 1449 punten nog altijd de meest succesvolle track is uit de historie van de Nederlandse Top 40. We zagen Pharrell voor het laatst in 2022 terug in de enige echte, toen hij met Stay With Me (met Calvin Harris, Justin Timberlake en Halsey) tot nummer 16 wist te komen.

(29/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season