Marshmello versus Halsey

- Nieuws

 Marshmello Halsey
Marshmello | Halsey

Afgelopen weekeinde leverde Be Kind, de samenwerking tussen Marshmello en Halsey, voor het eerst een paar plekken in. De track tussen de twee Amerikanen staat nu op nummer 16.

Waar Marshmello altijd schuil gaat achter zijn beplakte helm kennen we Halsey juist in vele verschijningen. Maar hoe de twee verschillen op het vlak van hun Top 40-prestaties leggen we langs onze hitlijst-meetlat. Marshmello maakte zijn debuut in september 2017 met Silence, een track met Khalid waar Halsey al in augustus 2016 haar opwachting maakte in de lijst via Closer, haar track met The Chainsmokers.

Hits: 6 tegen 6
Marshmello en Halsey doen niet voor elkaar onder. Sinds hun debuut in de hitlijsten kwamen we ze ieder jaar wel een keer tegen in de lijst. 2018 leverde Halsey zelfs drie Top 40-hits op. Be Kind is voor beide artiesten de zesde notering in de lijst.

Nummer 1-hits: 1 tegen 1
Halsey begon haar Top 40-loopbaan met Closer. Die track, die ze met het Amerikaanse duo The Chainsmokers maakte, hield het 24 weken vol in de lijst en stond daarbij vier weken op nummer 1. Marshmello hield het in dat opzicht wat minder lang vol als lijstaanvoerder want zijn samenwerking met Anne-Marie, Friends, stond in 2018 twee weken op nummer 1.

Top 10-hits: 3 tegen 1
Waar Marshmello en Halsey serieuzer uit elkaar lopen is het aantal top 10-hits. Halsey wist na haar debuut nooit meer in het bovenste kwart te komen. Haar track met Marshmello was nog de beste prestatie met een 13e plek als hoogste notering. Marshmello stond, voor zijn nummer 1-hit met Anne-Marie, al op nummer 2 met Wolves waarna ook Happier tot plek 5 wist te komen.

Samenwerkingen: 6 tegen 5
Halsey stond in 2015 in de Tipparade met New Americana, eigenlijk een nummer waarmee ze haar muzikale handtekening zette. Toch volgde er flink wat samenwerkingen want ze stond alleen met Without Me solo in de Top 40. Nightmare, Graveyard en You Should Be Sad waren drie solonummers die in een tijdsbestek van een jaar allemaal bleven steken in de Tipparade. Over de zangkwaliteiten van Marshmello kunnen we niet oordelen maar het lijkt dat het geluid van onder de helm sowieso niet al te overtuigend is. Alle hits van de 28-jarige dj en producer waren samenwerkingen. Die met Selena Gomez werd de meest succesvolle.

Weken in de Top 40: 100 tegen 65
Er mag een taart naar Marshmello want met Be Kind maakte hij afgelopen weekeinde de 100 weken rond. Drie van zijn zes Top 40-hits hielden het 20 of meer weken vol in de hitlijst. Halsey wist dat alleen met Closer te presteren. Vier van haar hits bleven zelfs steken onder de 10 weken waarbij Without Me met 13 weken wat langer in de Top 40 stond.

Puntentotaal: 2511 tegen 1451
Met het aantal top 10-hits en vooral het aantal weken in de Top 40 voel je ook wel aankomen dat de puntenscore van Marshmello een flink stuk hoger ligt. Wolves, Friends en Happier leverden elk meer dan 600 punten op met de 642 van Wolves als hoogtepunt. Halsey overtreft dat met de 774 punten van Closer maar daarna wist ze alleen met Without Me nog een hit af te leveren die goed was voor meer dan 200 punten.

Eindscore: Marshmello 6, Halsey 2
Marshmello is de overtuigende winnaar van de twee. Maar laten we aardig zijnā€¦ dat maakt hun huidige samenwerking, Be Kind, niet minder om.