Lil Nas X pakt Alarmschijf

- Nieuws

 Lil Nas X
Lil Nas X pakt Alarmschijf

Thats What I Want van Lil Nas X is deze week nieuw op 31 in de Nederlandse Top 40, maar voor het eerst mag de Amerikaanse rapper ook een Alarmschijf op zijn naam schrijven. De hele komende week hoor je de track extra vaak op Qmusic.

Eigenlijk is het heel bijzonder dat we Thats What I Want en de rest van het bejubelde album Montero nu kunnen horen. Want vorig jaar november had Lil Nas X er even niet veel zin meer in. Zijn track Holiday leek te gaan floppen en hij vroeg zijn manager om het project stop te zetten. Uiteindelijk was het de baas van zijn label die hem overtuigde om door te gaan met de promotie van de track. En met succes, want na vier maanden was het nummer platina en niet veel later schoot Montero (Call Me By Your Name) naar de eerste plek van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Amerika was definitief een superster rijker. Eentje waarbij controverse – hij zoende in de video van zijn nummer 1-hit met de duivel, gespeeld door hemzelf – nooit ver weg is.

View this post on Instagram

Een bericht gedeeld door MONTERO (@lilnasx)

Expliciete video
De successen zorgden voor een boost aan het zelfvertrouwen van de rapper, waarvan inmiddels al een tijd bekend is dat hij gay is. En daar is hij trots op. Hij verwerkt zijn ervaringen dan ook in zijn muziek en in zijn video’s en komt regelmatig op voor de LHBTQI+-rechten, wat ook te zien was in de mini film bij zijn hit Industry Baby (met Jack Harlow). De video van That’s What I Want zorgde laatst ook voor een hoop ophef. In de clip is een heftige vrijpartij te zien, waarbij weinig wordt verhuld. Hitschrijver Ryan Tedder, van OneRepublic, schreef mee aan het nummer, dat gaat over het vinden van iemand om van te houden. Iets dat voor heel wat LHBTQI+’ers nog een hele klus is vandaag de dag. Daarmee steekt Lil Nas X opnieuw zijn nek uit.

Check alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!