I’m Good (Blue) pakt ook 12e week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Maan Goldband Claude Sam Smith Kim Petras Lil Nas X Rondé Tom Odell Lewis Capaldi
I’m Good (Blue) pakt ook 12e week op 1 in de Top 40

De zevende nummer 1-hit in de Top 40 van 2022 blijkt ook een lange adem te hebben. De hit van David Guetta en Bebe Rexha krijgt een twaalfde week op nummer 1.

Het is voor de tweede keer dat een remake de Top 40 zo lang weet aan te voeren. I’m Good (Blue) leunt sterk op de nummer 1-hit van Eiffel 65, Blue (Da Ba Dee), die vijf weken op nummer 1 stond. Eerder wist Marco Borsato de Top 40 ook voor 12 weken aan te voeren met Dromen Zijn Bedrog dat een cover was van Storie Di Tutti I Giorni van Riccardo Fogli uit 1982. Die track wist destijds de Top 40 niet te bereiken.

Wéér winst voor Claude
Stiekem van Maan en Goldband maakt ook deze week een pas op de plaats en staat voor de vierde week op nummer 2. Claude weet met zijn Ladada (Mon Dernier Mot) ook deze week weer winst te pakken en stijgt van 4 naar 3. Daarmee scoort de zanger zijn eerste top 3-notering.

Sam Smith kan toch nog juichen
Unholy was wekenlang de kandidaat om I'm Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha van de eerste plek te tikken, maar Sam Smith en Kim Petras vinden zichzelf inmiddels terug op de vijfde plek. Toch is er nog iets te juichen voor met name de Britse helft van dat duo. In de lijst van ‘meest succesvolle acts’ zien we namelijk dat Sam Smit(h) deze week succesvoller is geworden dan Jan Smit. De Britse zanger stond 235 weken in de lijst en scoorde 5291 punten, waar Jan met 237 weken in de lijst tot 5271 punten wist te komen. Jan Smit stond ondertussen wel 25 weken op nummer 1 en dat lijkt Sam met Unholy (dus) niet voor elkaar te gaan krijgen. Sam is nu de meest succesvolle Smit(h) voor onder anderen Jan, Will Smith, Hurricane Smith en Lauren Spencer-Smith.

Star Walkin' jogt de top 10 in
Lil Nas X stijgt van 13 naar 8 en heeft zo zijn vierde top 10-hit te pakken. Old Town Road (inclusief de remix met Billy Ray Cyrus), Montero (Call Me By Your Name) en Thats What I Want waren zijn vorige, Star Walkin' (League Of Legends Worlds Anthem) is de nieuwste voor de Amerikaanse rapper, die iets meer dan een maand geleden nog in een veel te krappe Afas Live stond. 

Derde top 10-hit voor Rondé
De band schurkte er al tegenaan en nu is het een feit: Rondé scoort zijn derde top 10-hit. De Utrechtse groep stijgt van 11 naar 10. Sinds Hard To Say Goodbye vorig jaar bij de 10 populairste hits van ons land wist te komen, is het hek van de dam. Met Love Myself werd net als die track de vijfde plek behaald en nu is het dus de beurt aan Bright Eyes om bij de meest gewilde tracks van ons land te staan. Daardoor is 2022 ongetwijfeld een nog mooier jaar geworden voor de groep rondom zangeres Rikki Borgelt.

Another Love is de snelste stijger
Another Love was vorige week op nummer 28 de hoogste binnenkomer. Deze week klimt de tien jaar oude hit van Tom Odell met 9 plaatsen winst naar nummer 19 en dat maakt het de snelste stijger.

Één binnenkomer in de lijst
Met Pointless is Lewis Capaldi de enige binnenkomer in de Top 40. De Alarmschijf van afgelopen week gaat op nummer 29 van start en is voor de 26- jarige Brit zijn vierde Top 40-hit. Lees hier meer over de track.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube