Jerusalema is Alarmschijf

- Nieuws

 Master KG Nomcebo
Jerusalema is Alarmschijf

Zomerhits zijn soms lastig te voorspellen. Maar als het aan de kenners ligt, wordt Jerusalema van Master KG en Nomcebo nog groter dan Banana van Conkarah en Shaggy of Savage Love van Jawsh 685 en Jason Derulo. De hele komende week hoor je de track dan ook als Alarmschijf op Qmusic.

Even voorstellen. Achter Master KG gaat de 24-jarige, Zuid-Afrikaanse zanger en producer Kgaogelo Moagi schuil. De liefde voor muziek zat er al vroeg bij hem in, maar op zijn dertiende vond hij zijn ware passie: het maken van beats. Daar gebruikte hij een computer voor, die zijn oom voor hem had gekocht. Die oom herkende en erkende zijn talent. Toch vond de jonge Kgaogelo het nodig om af en toe net te doen alsof hij ziek was, zodat hij niet naar school hoefde. Op die manier had hij meer tijd voor het maken van muziek en later zou blijken dat dit best verstandig was. Toen hij eenmaal was doorgebroken in de Zuid-Afrikaanse muziekwereld, had hij namelijk al genoeg beats klaarliggen en de skills om tot nieuwe geluiden te komen.

Uiteindelijk pikte een label hem op en werd zijn droom werkelijkheid: zijn eigen tracks uitbrengen. Het bleek een regelrechte hit, want niet alleen werden zijn nummers veel beluisterd in zijn thuisland, Kgaogelo vond ook een eigen dansje uit: de Bolobedu. Typ het op YouTube in en je ziet heel wat mensen proberen om de danspasjes na te doen. Inmiddels staan er heel wat awards in zijn huis, want in Zuid-Afrika is Master KG een ware ster. Jerusalema is ook flink dansbaar en is een samenwerking met Nomcebo, die eveneens uit Zuid-Afrika komt en het grootste deel van de zang voor haar rekening neemt. Wedden dat je deze track al heel snel niet meer uit je hoofd krijgt?

Foto: YouTube