Tipparade: David Guetta op weg naar hit nummer 53?

- Nieuws

 David Guetta Master KG Akon Måneskin Shouse Miss Montreal Suzan & Freek Kungs Alvaro Soler Cali y El Dandee The Kid Laroi Justin Bieber Billie Eilish Shane Codd
Tipparade: David Guetta op weg naar hit nummer 53?

Na 7 weken weten David Guetta, Master KG en Akon de koppositie te halen in de Tipparade. Ze lossen Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks af, die de oversteek naar de Top 40 niet hebben weten te maken.

Het lijkt er deze week in de Tipparade een beetje op alsof er sprake is van een zomerreces. Normaal gesproken verwelkomen we wekelijks een kleine 10 nieuwe binnenkomers, maar deze week zijn het er 6. In de top 10 zijn er twee opmerkelijke verschuivingen te bespeuren. Allereerst pakken de Italiaanse rockers van Måneskin met I Wanna Be Your Slave 6 plekken winst en komen daarmee terecht op nummer 6. De grootste stijger vinden we vervolgens terug op nummer 8: Shouse met Love Tonight. Deze eer moeten ze delen met Miss Montreal, die met haar nieuwste track Zo Mooi van 28 naar 15 stijgt.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

19 (--) ONDERWEG NAAR LATER – Suzan & Freek
Eerder deze week maakte Suzan & Freek de opvolger bekend van hun meest recente hit Goud, die ook daadwerkelijk de gouden status behaalde en tot nummer 2 kwam in de Top 40. Het is nu aan Onderweg Naar Later om een vervolg te geven aan dit succes. Zowel Goud als Onderweg Naar Later zullen op het aankomende, tweede studio album van het duo komen te staan. Het eerste album Gedeeld Door Ons werd vorig jaar nog onderscheiden met een Edison in de categorie Nederlandstalig en een Buma Award voor het meest succesvolle album.

26 (--) NEVER GOING HOME – Kungs
De Franse dj Kungs kennen we in Nederland vooral van zijn hit This Girl, samen met de Australische groep Cookin’ On 3 Burners. In de zomer van 2016 scoorden de acts een dikke top 3 hit in de enige echte. Twee andere hits van Kungs eindigden vervolgens in de Tipparade. Met Never Going Home hoopt hij nu vervolg te geven aan het succes van This Girl. Het is de eerste single van zijn nog te verschijnen, tweede studio album Club Azur. De track is opgenomen in Marseille, waar de dj (die eigenlijk Valentin Brunel heet) is geboren. Met Never Going Home moet iedereen zich op een feestje wanen, iets wat we zo lang hebben moeten missen.

27 (--) MAÑANA – Alvaro Soler & Cali y El Dandee
Als Alvaro Soler een toverstafje heeft, dan zal die vooral zijn afgesteld op het toveren van zomerhits. De 30-jarige Spanjaard scoorde er al vier in de Nederlandse Top 40, waarvan La Cintura met een zevende plek het hoogst in de Lijst der Lijsten kwam. Dat is dan weer niet zijn grootste Top 40-hit, want dat is Sofia uit 2016. Vorig jaar hebben we Alvaro moeten missen in de lijst, maar dit jaar doet hij weer een poging om de zomerhit van het jaar te scoren. Mañana gaat over een bloedhete zomerse nacht, met de liefde van zijn leven. Je hoort op de track ook Cali y El Dandee. Dit is een Colombiaans zangduo, dat bestaat uit de broers Alejandro Rengifo (Cali) en Mauricio Rengifo (Dandee). De twee hebben vooral in Spanje grote hits op hun naam staan, waaronder de nummer 1-hits Yo Te Esperaré en No hay 2 sin 3 (Gol) (met David Bisbal).

28 (--) STAY – The Kid Laroi & Justin Bieber
Vorige week was zowel op het Twitter-account van The Kid Laroi, als die van Justin Bieber te lezen dat er een nieuwe collab aan zat te komen. Afgelopen maandag was daar dan de definitieve bevestiging: Stay komt uit op 9 juli. Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken: dit gebeurde eerder op de track Unstable, afkomstig van Justice (het laatste studioalbum van Justin Bieber). Het zou zo maar eens de vierde Top 40-notering van dit jaar kunnen worden voor de Canadese zanger, nadat hij eerder succes had met achtereenvolgens Anyone, Hold On en Peaches. Justin Bieber zou The Kid Laroi met Stay aan zijn tweede hit kunnen helpen, nadat Without You eerder dit jaar tot nummer 2 kwam in de Top 40.

29 (--) NDA – Billie Eilish
De singlereleases van Billie Eilish vliegen ons de laatste tijd om de oren. Een paar weken geleden kwam Lost Cause nog de Tipparade binnen, om na 3 weken vervolgens weer te verdwijnen. NDA is de vijfde track van het komende studio album van de succesvolle zangeres uit Amerika, na My Future, Therefore I Am, Your Power en Lost Cause. Dit album, genaamd Happier Than Ever, zal op 30 juli verschijnen en is de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, waarvan er miljoenen over de toonbank gingen.

30 (--) ALWAYS ON MY MIND – Shane Codd
Eerder dit jaar warden we verrast met de debuutsingle van de Ierse dj en producer Shane Codd. Get Out My Head was veelvuldig te horen op de Nederlandse radiostations en wist in de Top 40 uiteindelijk tot nummer 12 te komen. Op de opvolger Always On My Mind horen we de Engelse zangeres Charlotte Haining zingen.