Tipparade: Enrique Iglesias op weg naar een nieuwe zomerhit!

- Hitlijsten

 David Guetta Master KG Akon Mabel Topic Bebe Rexha Miss Montreal Enrique Iglesias Farruko Kungs Billie Eilish
Tipparade: Enrique Iglesias op weg naar een nieuwe zomerhit!

David Guetta, Master KG & Akon blijven deze week de Tipparade aanvoeren met Shine Your Light. De top 3 wordt compleet gemaakt door Mabel op nummer 2 (Let Them Know) en Topic & Bebe Rexha op 3 (Chain My Heart).

Er zit deze week maar weinig beweging in de top 10 van de Tipparade. De belangrijkste uitzondering hierop is Miss Montreal. Haar Zo Mooi stijgt in de tweede week 10 plekken naar nummer 5. Buiten de top 10 zien we 2 zomerse tracks de lijst door vliegen, beide gaan 11 plekken omhoog en zijn daarmee de snelste stijger. Allereerst is daar Enrique Iglesias, die samen met Farruko op weg lijkt naar zijn zoveelste zomerhit. Maar ook Kungs wil graag door naar de Top 40 met Never Going Home, hij zou daarmee na 5 jaar eindelijk eendagsvlieg af zijn. Onderin de lijst doet Billie Eilish nog goede zaken met haar nieuwste track NDA.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

17 (--) PRAAT MET MIJ – Kevin feat. Idaly & Yade Lauren
Het is dit jaar al de derde keer dat we Kevin terugzien in de Tipparade. Eerder dit jaar haalde hij de lijst met Fisherman en Blijf Geloven, maar beide tracks wisten de oversteek naar de Top 40 niet te maken. Wellicht is het nu 3 keer scheepsrecht met Praat Met Mij, een samenwerking met Idaly & Jade Lauren. De track is geproduceerd door Spanker. Kevin en Yade Lauren werkten in 2020 al eens succesvol samen op de track Als Ik Je Niet Zie, waarmee ze 3 weken in de Top 40 stonden.

22 (--) SPACEBAE – Qlas & Blacka
In 2020 kwamen we het duo Qlas & Blacka 3 keer tegen in de Tipparade. Allereerst met de track Dom Pérignon, samen met Henkie T, Murda & Jonna Fraser, gevolgd door Scooter. Dit laatste nummer, wat dan weer een collab was met Yssi SB, Ashafar en ADF Samski, was de voorloper van het album Jongetjes Uit Zuid van afgelopen najaar. Van dat album wist een samenwerking met Boef, Latest, ook de Tipparade te halen. Het is nu aan Spacebae om voor het eerst door te dringen tot de enige echte.

23 (--) PERMISSION TO DANCE – BTS
Eigenlijk wordt alles dat de Koreaanse popgroep BTS uitbrengt op slag een megasucces. Ze hebben zo ongeveer een abonnement op records op YouTube en hun ultrafanatieke BTS Army krijgt al hun releases zonder moeite naar de Amerikaanse nummer 1. Ook in Nederland heeft de groep ondertussen voet aan de grond. Dat deden ze vooral door twee slimme Engelstalige releases in ‘Dynamite’ en ‘Butter’. Hun nieuwste is niet volledig, maar wel grotendeels in het Engels. De grootste reden dat ‘Permission To Dance’ echter een grote hitkans heeft, is dat hij werd meegeschreven door niemand minder dan Ed Sheeran.

26 (--) WHERE THE LIGHTS ARE LØW – Tøby Rømeø, Felix Jaehn & Faulhaber
Als je de nieuwste track van Tøby Rømeø, Felix Jaehn en Faulhaber hoort dan valt vrij snel op dat er gebruik is gemaakt van een bekende sample, namelijk die van Nik Kershaw’s The Riddle uit 1984. Het nummer wist destijds de top 20 te halen, wat in schril contrast staat met de cover-hit die Gigi D’Agostino er in 2002 mee wist te scoren. Hij kwam toen tot de vierde positie. Where The Lights Are Løw is een Nederlands-Duits-Oostenrijkse samenwerking tussen 3 dj’s. Voor Tøby Rømeø en Faulhaber is deze track hun debuut in de Tipparade, Felix Jaehn wist al eerder 2 hits te scoren in de Top 40, waarvan één nummer 1 hit: Ain’t Nobody (Loves Me Better) met Jasmine Thompson (2015).

27 (--) DIT IS DE TIJD – Gerard Joling & Donnie
Gerard Joling zal gedacht hebben: Wat Frans Duijts kan, kan ik ook! Frans Duijts scoort momenteel natuurlijk een grote hit met Frans Duits, samen met Donnie. Diezelfde Donnie doet nu mee op het nieuwste nummer van Gerard Joling. De zanger uit Alkmaar stond voor het laatst in de Lijst der Lijsten in 2013, toen Mijn Liefde (samen met Jandino) tot nummer 29 kwam. In de video van Dit Is De Tijd zien we een jongen een platenzaak binnenkomen waar alle platenhoezen van het eerdere werk van Gerard Joling staan uitgestald. In de Top 40 heeft hij sinds 1985 dertig hits gescoord.

28 (--) IT’S GET BETTER – Swedish House Mafia
Het Zweedse dj-trio Swedish House Mafia bestaat uit Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingresso. In de periode 2010-2012 scoorden ze 5 top 20 hits, waarvan One (Your Name) met Pharrell zelfs de koppositie wist te behalen. In 2018 stonden ze samen nog op het Ultra Music Festival, waar ze ook de track It’s Get Better lieten horen. Deze track krijgt nu 3 jaar later alsnog een officiële release. It’s Get Better is de opvolger van de top 5 hit Don’t You Worry Child met John Martin uit 2012.

29 (--) NET ALS DANSEN – Guus Meeuwis
Guus Meeuwis kan zich met gemak scharen in het rijtje meest succesvolle Nederlandse zangers allertijden. In de 90’s en de 00’s scoorde hij vele hits, in eerste instantie met Vagant en later solo. Veel van zijn hits zijn inmiddels uitgegroeid tot klassiekers, waaronder Het Is Een Nacht, Geef Mij Je Angst en Brabant. In 2020 zagen we ‘m nog even terug in de Top 40 toen hij met Kraantje Pappie een hit scoorde met Nacht, een herbewerking van zijn allereerste hit. Net Als Dansen moet de opvolger worden van zijn laatste eigen Top 40 hit Het Kan Hier Zo Mooi zijn (2013).

30 (--) DON’T WAIT UP – Shakira
Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat de Colombiaanse Shakira doorbrak met het zomerse Whenever Wherever. Het bleek het startschot te zijn voor een zeer succesvolle carrière, die nog altijd voortduurt. De hits zijn de afgelopen jaren wat minder vanzelfsprekend, maar dat kan zo maar eens veranderen! Waar ze eerder dit jaar nog een gastbijdrage had op Girl Like Me van de Black Eyed Peas, komt er morgen weer een eigen single. Het betekent haar eerste Engelstalige track in 5 jaar tijd. Het laatste album dat volledig in het Engels was komt uit 2014, maar daar zal ongetwijfeld binnenkort verandering in komen.