Dit zijn de Beste Zangers van 2022 en zoveel hits scoorden ze

- Nieuws

 Nielson Bolland & Bolland Jaap Reesema Roxeanne Hazes Claudia De Breij
Dit zijn de Beste Zangers van 2022 en zoveel hits scoorden ze

Vanaf donderdag 11 augustus is op NPO 1 het veertiende seizoen van Beste Zangers te zien. Hieronder lees je hoe vaak de deelnemers van dit jaar in de Top 40 stonden.

Na het 'corona'-seizoen van 2021 in Zuid-Limburg is de Beste Zangers-karavaan dit jaar weer naar Spanje getrokken. Niet naar Ibiza deze keer, maar naar een haciënda in de provincie Sevilla. Jan Smit doet wederom dienst als presentator.

Dit jubileumseizoen kent twee nieuwigheden. Voor wie geen genoeg kan krijgen van het programma is in Sevilla een speciale Beste Zangers-podcast opgenomen. Deze wordt gepresenteerd door deelnemer en ervaren podcastmaker Jaap Reesema. Daarnaast presenteert Karsu de serie Thuis Bij ... waarin ze de kandidaten van dit jaar in hun eigen huis opzoekt. Deze afleveringen zullen niet op televisie worden uitgezonden, maar wel op NPO Start. 

Hieronder lees je wie alle deelnemers van dit jaar zijn. Omdat wij erg van lijstjes houden, hebben we ze gesorteerd op het aantal Top 40-hits dat ze gescoord hebben. Scrol ook zeker door tot beneden. De afgelopen jaren hebben hebben namelijk verschillende artiesten dankzij het programma hun Top 40-debuut gemaakt. Denk maar aan namen als Davina Michelle, Emma Heesters en Tino Martin, die nu niet weer weg te denken zijn uit het hitparadelandschap. Hoewel je onderste namen nu misschien nog niet zo goed kent, kan het zomaar zijn dat ze over een paar maanden hun eerste top 10-hit op zak hebben.

1. Nielson

  • 12 hits tussen 2012 en 2020, waarvan 4 top 10-hits
  • Grootste hit: IJskoud (2018)

2. Ferdi Bolland

  • 8 hits tussen 1972 en 1990 als helft van het duo Bolland & Bolland
  • Grootste hit: Spaceman (1978)
  • Schreef en/of produceerde (samen met zijn broer Rob) 18 hits voor nationale en internationale artiesten
  • Grootste hit als songwriter en producer: Jeanny - Part 1van Falco

3. Jaap Reesema

4. Roxeanne Hazes

  • 1 hit in 2007 als 14-jarige met Ik Hou Van Jou
  • 4 Tipparadenoteringen tussen 2017 en 2020

5. Claudia De Breij

6. Blanks

7. Sarita Lorena

  • Vooralsnog geen hits of tips, maar haar samenwerking Haal Me Naar Boven met Ronnie Flex uit 2019 is meer dan 2½ miljoen keer bekeken op YouTube.