Afrika in de Top 40

- Nieuws

 Clout Mr Eazi Wizkid Freshlyground Mafikizolo
Afrika in de Top 40

Via Wes keert er deze week weer een Afrikaanse act terug in de Top 40. Maar wie zijn dan de meest recente uit het werelddeel?

De meest succesvolle zagen we eind jaren zeventig in de Top 40 via Clout. De van oorsprong volledig vrouwelijke groep is afkomstig uit Johannesburg en scoorde totaal vier Top 40-hits met hun debuut, Substitute, meteen als grootste hit.

Ieder decennia zien we tussen de 5 en 8 Afrikaanse acts in de Top 40 verschijnen. Zuid-Afrika is met afstand het land met de grootste bijdrage. Daarna delen Nigeria en Egypte de tweede plaats. Wes maakte in 1997 zijn Top 40-debuut en de zanger uit Kameroen maakte afgelopen weekeinde zijn rentree met zijn grootste succes, Alane, dat nu door Robin Schulz onder handen is genomen. Zowel Mr. Eazi als Wizkid zijn afkomstig uit Nigeria. Wizkid scoorde via One Dance en Boom inmiddels twee Top 40-hits waar Let Me Live voor Mr Eazi zijn enige hit werd. In de afgelopen tien jaar zagen we ook Freshlyground en Mafikizolo nog een plek in de Nederlandse hitlijst opeisen.