K-otic reünie en documentaire

- Nieuws

 K-Otic U2 Jon Bon Jovi
K-otic reünie en documentaire

K-otic keert, na 13 jaar, weer terug op het podium voor een reünie.

De band uit werd bekend door de eerste talentenjacht op de Nederlandse televisie, Star-maker. Inmiddels zijn we vijftien jaar na de nummer 1-hit Damn (I Think I Love You) en gaat de groep weer optreden. De groep staat 10 december in de Heineken Music Hall. Ook komt er komende donderdag een speciale documentaire die te zien zal zijn op YouTube, zo meldt RLT Boulevard.

K-Otic, met Sita Vermeulen, Bart Voncken, Bouchra Tjon Pon Fong, Anna Speller, Rachel Kramer, Martijn Terporten en Stefan de Roon, werd in 2001 een doorslaand succes. Met uitverkochte zalen en huilende fans konden de leden niet meer zonder beveiliging over straat. Hun eerste single Damn (I Think I Love You) werd uiteindelijk zelfs de bestverkochte single van het jaar 2001. De eerste tournee werd in Nederland qua bezoekerscijfers alleen overtroffen door U2 en Bon Jovi.
 
In de 6-delige reeks 15 Jaar Na Starmaker vertelt de band openhartig hoe het was om op  jonge leeftijd landelijk bekend te worden, wat voor langdurige impact dit op hun levens had, en wat er werkelijk speelde achter de schermen van Starmaker, de break-up en het vertrek van Sita Vermeulen. De reeks levert een heel persoonlijk portret op waarin de band verhalen deelt die nooit eerder naar buiten kwamen.