Emmy Whitney Houston mag niet in verkoop

- Nieuws

 Whitney Houston
Emmy Whitney Houston mag niet in verkoop
In 1986 won Whitney Houston de bewuste Emmy voor Saving All My Love For You. Bij de award zou vermeld zijn dat de winnaar het beeldje niet mag verkopen. Heritage Auction zou echter weten dat Whitney Houston dat bericht nooit heeft ontvangen.

“De Television Academy heeft nooit bedoeld dat de Emmy beelden handelsartikelen zijn. Het originele beeld is geregistreerd en kopieën mogen niet en zijn nooit in de verkoop geweest en mogen ook niet worden weggegeven. Wanneer de Television Academy een artiest eert voor een prestatie wordt een kopie van het Emmy beeld uitgeleend”, zo is te lezen in de aanklacht. Terwijl de aanklacht wordt behandeld wil de Television Academy het beeld terug hebben, zo schrijft Hollywood Reporter.
 
De Emmy heeft inmiddels al een bod van bijna 9.000 euro ontvangen en maakt deel uit van een collectie van items van de overleden zangeres, waarbij ook de trouwjurk van haar huwelijk met Bobby Brown zal worden geveild. 
 
Op vrijdag stelde de rechtbank de organisatie van de Emmy's in het gelijk. Het veilinghuis respecteert de beslissing van de rechter en liet weten het beeld terug te sturen naar de familie van Whitney Houston.