De nieuwe meidengroep van Kelly Rowland

- Nieuws

 Kelly Rowland
De nieuwe meidengroep van Kelly Rowland

Rowland hoopt dat 'haar' nieuwe meidengroep in de voetsporen kan treden van acts als En Vogue, TLC, SWV en Destiny’s Child.

Rowland werkte voor het programma Chasing Destiny aan de begeleiding van de girlband van de toekomst. In de tiendelige docuserie is te zien is ze met choreograaf en Frank Gatson Jr. de groep samenstelt en verder probeert te krijgen richting een succes. Nu het eerste seizoen is opgenomen worden de dames klaargestoomd voor het tweede deel van hun reis. De muziekindustrie.


Kelly wilde heel graag weer een donkere meidengroep zien die bestaat uit sterke vrouwen met talent die records gaan verbreken. Net zoals zij dat zelf deed met Destiny’s Child: “Er zouden meer dan twee meidengroepen moeten zijn”, waarmee ze alleen op Fifth Harmony en Little Mix doelt als twee succesvolste meidengroepen van dit moment

“Ik wil geen reality-sterren, ik wil sterren”, zo vertelde Rowland eerder. Er was geen drama of lachwekkende auditieronde. De serie kijkt vooral naar het proces waarin Rowland en Gatson hun talent delen met de meiden. Zo krijgen ze training en kritiek voor hun kiezen om klaar te zijn voor de zware industrie. 

De groep, die nog steeds geen naam heeft, trad voor het eerst samen op en zong een a-capella versie van Drake’s Hotline Bling. De echte test zal hun eigen muziek worden. De groep heeft inmiddels aan 30 nummers gewerkt.  De eerste single zal binnenkort uitgebracht worden. “Ik wil dat ze net zoveel, of zelfs meer van de wereld zien, dan Destiny’s Child, En Vogue of TLC. Ik denk dat het tijd is. Ik wil dat ze de de wereld veroveren”, aldus een veeleisende Kelly Rowland.