6x de grootste Disney-hits

- Nieuws

 Elton John Phil Collins Peabo Bryson
Peabo Bryson_Disney

Op vrijdag 13 april 1951 wordt een jongetje geboren in Greenville (South Carolina). Zijn naam? Peabo Bryson. En hoewel Peabo geboren is op de dag van het ongeluk heeft het hem geen windeieren gelegd.

De Amerikaanse zanger scoorde in zijn carrière diverse hits, waaronder Beauty And The Beast dat hij in 1992 samen met Celine Dion inzong voor de gelijknamige Disney film. De ballad werd een grote hit en ontving vele prijzen, waaronder een Golden Globe, Academy Award en Grammy Award. Het was de eerste keer dat er een Disney-nummer in de Top 40 stond maar zeker niet de laatste. De volgende Disney liedjes hebben allen een plekje in de lijst gehad.

A Whole New World - Peabo Bryson & Regina Belle (Aladdin)
Met het succes van Beauty & The Beast in het achterhoofd maakte Disney in 1993 opnieuw een film met een mannelijk personage in de hoofdrol. Aladdin, het verhaal over een Arabische straatschoffie, bleek een schot in de roos. Voor de titelsong A Whole New World, geschreven door Tim Rice en Alan Menken, belden ze een oude bekende op. Peabo Bryson (daar is hij weer!) & Regina Belle doken de studio in en werden beloond met een Grammy, een Academy Award en de 18e plek in de Top 40.


Circle of Life - Elton John (The Lion King)
It’s the circle of lifeeeee! Een uithaal die iedereen wel een keer in de auto of onder de douche heeft proberen na te doen. Maar zo goed als dat Elton John hem in 1994 deed.. dat is onmogelijk. De Britse zanger sloeg voor The Lion King met Disney de handen in één. Circle Of Life was een van de vijf liedjes die hij samen met Tim Rice schreef voor de populaire film.


Can You Feel The Love Tonight – Elton John (The Lion King)
In The Lion King wordt het liedje Can You Feel The Love Tonight gezongen door vier andere muzikanten, waaronder Joseph Williams – de frontman van Toto. De versie van Elton John is pas in de aftiteling te horen. Maar het is juist deze versie waarvoor Elton drie awards mocht ophalen, inclusief een Grammy voor Beste Mannelijke Pop Performance. In de Top 40 behaalde het de 14e plek.  


Hakuna Matata – Jimmy Cliff & Lebo M (The Lion King)
Hakuna Matata is een gezegde uit het Swahili dat ‘geen zorgen’ betekend. Naar verluidt bedachten Elton John en Tim Rice het liedje nadat ze de term in een woordenboek hadden zien staan. De Top 40-hit is gebaseerd op een eerder geschreven liedje, genaamd Warthog Rapsody. De uiteindelijke tekst werd ingezongen door Jimmy Cliff & Lebo M.


You’ll Be In My Heart - Phil Collins (Tarzan)
Na de succesvolle samenwerking met Elton John vroeg Disney in 1999 de hulp aan een andere bekende, Phil Collins. De zanger schreef voor de tekenfilm Tarzan meerdere nummers. Een daarvan was de soundtrack You’ll Be In My Heart die hij voor zijn dochter Lily schreef. Het won een Golden Globe en Academy Award en stond 5 weken in de Top 40.


Look Through My Eyes – Phil Collins (Brother Bear)
Al die awards smaken naar meer. En dus huurt Disney in 2003 opnieuw Phil in. Ditmaal mag hij de muziek schrijven voor de nieuwe film Brother Bear. Het verhaal over twee broers die door een geheimzinnige vloek getroffen worden blijkt een kassucces en Phil staat er 14 weken mee in de Top 40.

(Foto: BSR Agency)