Top 40: twee ex-Alarmschijven nieuw

- Hitlijsten

 Selena Gomez Post Malone Rita Ora Charli XCX Bebe Rexha Cardi B
Top 40: twee ex-Alarmschijven nieuw

Deze week vallen twee voormalige Alarmschijven de Top 40 binnen: Back To You van Selena Gomez en Girls van Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha en Charli XCX. Toch moeten zij Better Now van Post Malone voor laten gaan: die track is de Klapper van de Week.

27. BETTER NOW – Post Malone
Post Malone brak dankzij de release van zijn nieuwste album Beerbongs & Bentleys vorige maand een streamingrecord. In de eerste vierentwintig uur werd het album wereldwijd maar liefst 78,7 miljoen keer gestreamd, waarvan 47,9 miljoen keer in de Verenigde Staten. Met dat laatste aantal verpulverde de Amerikaan, die in het dagelijks leven Austin Post heet, het record dat rapper Justin Cole net in handen had. Zijn album KOD werd in één etmaal 36,7 miljoen keer beluisterd in de Verenigde Staten. Op Beerbongs & Bentleys vind je niet alleen de twee hits waarmee Post Malone de afgelopen maanden geleden doorbrak, Rockstar (met 21 Savage) en Psycho (met Ty Dolla $ign), maar ook zijn nieuwste single. Better Now is de titel.


29. GIRLS – Rita Ora & Cardi B & Bebe Rexha & Charli XCX

Met Girls heeft Rita Ora onbedoeld voor een relletje gezorgd. De tekst van het nummer gaat over biseksualiteit en dat je moet kunnen zijn wie je wilt. Niets mis mee, zou je zeggen, maar critici vinden dat Rita vooral zingt over hoe ze in een dronken bui experimenteert met andere vrouwen. De tekst gaat volgens hen te weinig over het opbouwen van een waardevolle relatie met iemand van hetzelfde geslacht. Inmiddels heeft Rita excuses gemaakt aan iedereen die zich beledigd voelt door Girls. Ondanks, of juist dankzij, alle ophef scoort de Britse zangeres een nieuwe hit. Samen met Cardi B, Bebe Rexha en Charli XCX, die je alle drie ook hoort op Girls, komt ze de Media Markt Top 40 binnen. Radio 538 riep Girls al uit tot Alarmschijf.


32. BACK TO YOU – Selena Gomez
Als je op Netflix al begonnen bent aan het tweede seizoen van de serie 13 Reasons Why, dan ken je de nieuwste hit van Selena Gomez ongetwijfeld al. Net als in het eerste seizoen is er ook nu weer veel muziek van de Amerikaanse zangeres te horen in de dramaserie. Dat is niet zo gek als je weet dat Selena er samen met een aantal anderen voor zorgde dat er een serie werd gemaakt van het gelijknamige boek van schrijver Jay Asher. Bovendien is ze als uitvoerend producente bij 13 Reasons Why betrokken. Met Back To You scoort Selena Gomez haar zesde Top 40-hit. Er zit ook een klein Nederlands tintje aan de track. Diederik van Elsas, alias D-Lux, schreef namelijk mee. Radio 538 koos Back To You als Alarmschijf.