Top 40: Frenna stijgt het snelst

- Hitlijsten

 Diquenza Frenna
Top 40: Frenna stijgt het snelst

Aan de top van de Media Markt Top 40 is het ongekend spannend met het ‘duel’ tussen P!nk en Ed Sheeran.

What About Us stond inmiddels vijf weken op de eerste plaats van de lijst en kan deze vrijdag de prestatie van Skyfall (van Adele) evenaren. De Britse zangeres was de laatste vrouw die in haar eentje voor zes weken de Nederlandse hitlijst wist aan te voeren. Ed Sheeran heeft echter ook zijn zinnen gezet op een succes. Afgelopen week verscheen de sfeervolle videoclip bij Perfect en daarmee heeft de Britse zanger een serieus wapen in de strijd geworpen om het verschil met P!nk te verkleinen.

Selena Gomez tikt deze week haar tweede top 10-hit binnen. De inmiddels 25-jarige zangeres slaagde daar met haar eerste drie hits niet in maar dit jaar kwam haar grote succes via de samenwerking met Kygo op It Ain’t Me. De track had een nummer 1-hit kunnen zijn als Shape Of You (van Ed Sheeran) niet in de weg had gezeten. De overmacht van de Brit, die zelfs een record wist te pakken en het langst met een nummer op 1 stond, bleek toen niet te doorbreken. Wolves was afgelopen week de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 14 en weet deze week verder op te stomen tot het bovenste kwart van de lijst. Voor Marshmello, die nu met zowel Wolves als Silence in de lijst staat, is het zijn eerste top 10-hit in ons land.

David Guetta treedt deze week toe tot een rij van 15 acts die 38 hits in ons land hebben weten te scoren. De Fransman, die in die imposante rij hits nog steeds geen nummer 1-hit heeft staan, zakt met Complicated naar de kelder van de Top 40 maar werpt met zijn samenwerking met Afrojack, Charli XCX en French Montana, een nieuw wapen in de strijd. De ex-Alarmschijf is de hoogste binnenkomer.

Ondertussen heeft Tiësto zijn kleinste Top 40-succes weten te boeken. Met Carry You Home scoorde de Nederlander zijn 21e Dance Smash en daarmee evenaarde hij het aantal van Armin van Buuren. Het werd nog wel zijn 20e Top 40-hit maar deze week is de track van de 48-jarige Nederlander, na twee weken, weer vertrokken uit de lijst. Daarmee is niet langer I Will Be Here (uit 2009 met Sneaky Sound System, goed voor 43 punten) maar Carry You Home (met Stargate en Aloe Blacc, goed voor 5 punten) zijn kleinste wapenfeit in de lijst. De laatste hit die met slechts vijf punten vertrok uit de Top 40 is precies een jaar oud en staat op naam van 4U met Bitter Taste.

Na 23 weken lijst is ook het beste er voor More Than You Know van Axwell & Ingrosso vanaf. Het Zweedse duo zette met de track wel hun beste Nederlandse prestatie neer en stond drie weken op nummer 3. Deze week glijden ze het snelst naar beneden in de lijst.

Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur hoor je alle ins-en-outs bij de nieuwe Top 40 op Radio 538 en vanaf 18.00 uur staat de complete lijst op top40.nl. Wil je vrijdag al wat eerder kijken naar de nieuwe rangen en standen dan registreer je je hier.