Top 40: Clean Bandit doet het weer

- Hitlijsten

 Clean Bandit Demi Lovato Julia Michaels
Top 40: Clean Bandit doet het weer

Solo van Clean Bandit en Demi Lovato is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40. Ook Nevermind van Dennis Lloyd en Hurt Somebody van Noah Kahan en Julia Michaels zijn nieuw.

32. SOLO – Clean Bandit feat. Demi Lovato
Clean Bandit wisselt ongeveer net zo vaak van zangeres als jij van schoon ondergoed. De drie Britse muzikanten stonden de afgelopen vier jaar in de Top 40 in samenwerking met respectievelijk Jess Glynne, Sharna Bass, Louisa Johnson, Anne-Marie, Zara Larsson en Julia Michaels. Het trio werkt niet uitsluitend samen met vrouwen. Op de nummer 1-hit Rockabye uit 2016 deed naast Anne-Marie namelijk ook Sean Paul mee. De nieuwste hit van Clean Bandit is wel weer een samenwerking met een vrouw. Demi Lovato is degene die je hoort zingen op Solo en zij mag haar naam dus toevoegen aan het rijtje hierboven. Voor de 25-jarige Amerikaanse is dit haar vijfde Top 40-notering. Clean Bandit komt door Solo op zeven.

34. NEVERMIND – Dennis Lloyd
Een naam die lekker catchy klinkt en waarvan veel mensen meteen denken dat ze ‘m al veel vaker hebben gehoord of gezien. Dat was waar Nir Tibor naar op zoek was toen hij achter zijn computer zat en een goede artiestennaam wilde. Het resultaat van die online speurtocht was ‘Dennis Lloyd’. Zo noemt de bijna 25-jarige Israëliër zich dus sindsdien. Nevermind is door Dennis zelf geschreven en geproduceerd en gaat al een kleine twee maanden als een raket op de diverse streamingdiensten. Niet zo gek dus dat Dennis Lloyd nu ook zijn eerste Top 40-hit te pakken heeft. In landen als Duitsland en Italië is Nevermind hard op weg om één van dé zomerhits van 2018 te worden. Nu is ook Nederland aan de beurt om veroverd te worden

36. HURT SOMEBODY – Noah Kahan & Julia Michaels
Twee weken geleden stond Noah Kahan in een uitverkochte bovenzaal van de Melkweg in Amsterdam. Het is dat het optreden een paar maanden geleden al geboekt was, want in de tussentijd is de Amerikaanse singer/songwriter aardig aan het doorbreken, waardoor hij een grotere zaal waarschijnlijk ook wel had weten uit te verkopen. Noah is 21 jaar oud, haalt zijn inspiratie uit de muziek van onder anderen Paul Simon en Ben Howard en toerde dit voorjaar door Noord-Amerika als voorprogramma van George Ezra. Hurt Somebody nam Noah in eerste instantie solo op, maar begin dit jaar vroeg hij Julia Michaels om er samen een duet van te maken. Het resultaat werd door Radio 538 inmiddels al gekozen als Alarmschijf.


(Foto: YouTube)