New Releases: Joel Corry strikt Tom Grennan

- Releases

 Joel Corry Tom Grennan Bløf Geike Arnaert Rosa Linn Duncan Laurence Imanbek Jay Sean Taylor Swift Ozuna Clean Bandit Elley Duhé Bente Meau Maluma Adam Levine Orange Skyline Ellie Goulding
New Releases: Joel Corry strikt Tom Grennan

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is een stuk drukker dan vorige week, met nieuwe verwennerij van onder anderen Joel Corry en Tom Grennan, BLØF en Geike Arnaert en Rosa Linn en Duncan Laurence.

LIONHEART (FEARLESS) – Joel Corry x Tom Grennan
Tom Grennan scoorde eerder al een dikke hot met Calvin Harris. By Your Side stond vorig jaar 16 weken in de Top 40 en piekte op nummer 8. Dat moet naar meer hebben gesmaakt, want Joel Corry strikte de Britse zanger voor Lionheart (Fearless), dat met het WK voetbal op het oog prima zaken kan doen. Het leeuwenhart zou niet alleen symbool kunnen staan voor het Nederlands Elftal, maar ook voor het Engelse nationale team. Die spelers dragen namelijk de three lions op hun borst. Volgens Joel slaat hij met deze track een nieuwe weg in: “Deze plaat is een nieuwe richting voor mij en een evolutie van mijn geluid. Ik wilde een anthem maken voor de hoofdpodia van het festival en ik kan niet wachten om het met Tom over de hele wereld uit te voeren."

WE DOEN WAT WE KUNNEN – BLØF & Geike Arnaert
BLØF en de Vlaamse Geike Arnaert een succesvol gelegenheidsduo noemen, is een understatement. Zoutelande stond maar liefst 31 weken in de Nederlandse Top 40 en werd een dikke nummer 1-hit, terwijl het nummer in de Belgische Ultratop 50 ook op 1 kwam en het 44 weken in die lijst uithield. Dat was in 2017 en in 2018 en nu, in 2022, is het tijd voor een hernieuwde samenwerking. We Doen Wat We Kunnen werd in 2011 al uitgebracht zonder Geike, maar kreeg volgens zanger Paskal Jakobsen nooit de aandacht gekregen die het volgens de band verdient. Toch doken de Zeeuwse band en Geike zonder verwachtingen de studio in. “Op het moment van de opname, was nog niet bekend of we het nummer zouden uitbrengen.”

WDIA – Rosa Linn x Duncan Laurence
Met Snap heeft de Armeense Rosa Linn één van de grootste Songfestival-hits van de laatste jaren op haar naam weten te zetten. Het nummer staat nog altijd hoog in de Nederlandse Top 40, maar de zangeres vond het tijd voor een opvolger. Dat is WDIA (Would Do It Again) geworden, dat zij maakte met onze eigen Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence. De stemmen van de twee artiesten kleuren opvallend mooi met elkaar en het nummer moet de loopbaan van Rosa Linn in de lift houden. Volgend jaar staat de zangeres in het voorprogramma van Ed Sheeran, tijdens zijn concerten in Noord-Amerika.

Ook deze tracks moet je checken
Het is een drukke releaseweek, want er is nog heel veel meer uit. Met 3 Top 40-hits heeft Imanbek er bijna evenveel op zijn naam staan als Jay Sean. Die laatste scoorde in 2005 zijn eerste via Eyes On You en stond in 2016 voor het laatst in de Lijst der Lijsten, als gastartiest op Thinking About You van Hardwell. De 43-jarige Brit is nu toe horen op het catchy Gone (Da Da Da) van de Kazak. Taylor Swift heeft net haar album Midnights gedropt en Anti-Hero moet dat album in de spotlights zetten. Verder zijn er heel veel samenwerkingen verschenen. Shakira vond Ozuna voor Monotoía en Clean Bandit doet het op Don’t Leave Me Lonely met Elley Duhé, die momenteel een hit scoort met Bad Memories (met Meduza, James Carter en Fast Boy). Bente dook met Meau de studio in voor Als Geen Ander en Maroon 5-frontman Adam Levine gaat hard op de Spaanse flow. Hij was door The Rudeboyz en Maluma wel te porren voor voor Ojalá. Orange Skyline en Ellie Goulding doen het alleen op respectievelijk Meet You In The Middle en Let It Die.

GONE (DA DA DA) – Imanbek x Jay Sean

ANTI-HERO – Taylor Swift

MONOTOÍA – Shakira + Ozuna

DON’T LEAVE ME LONELY – Clean Bandit x Elley Duhé

ALS GEEN ANDER – Bente x Meau

OJALÁ – The Rudeboyz x Maluma x Adam Levine

MEET YOU IN THE MIDDLE – Orange Skyline

LET IT DIE – Ellie Goulding

Meer nieuwe releases ontdek je in onze playlist op Spotify.

Foto: cover single