WWC20: Unholy pakt 5e week op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras Disclosure
WWC20: Unholy pakt 5e week op 1

Sam Smith en Kim Petras hebben, dankzij de Disclosure-remix van Unholy, ook deze week de eerste plaats van de Worldwide Club 20 in handen.

Unholy staat meteen in een bijzonder rijtje hits van 2022 want het is pas de tweede track dit jaar die de lijst voor vijf weken weet aan te voeren. Alleen I’m Good (Blue) wist dat eerder te bereiken; de hit van David Guetta en Bebe Rexha kwam uiteindelijk zelfs tot zes weken op de eerste plaats in de WWC20. Joel Corry en Tom Grennan sluiten deze week aan op nummer 2 met Lionheart (Fearless) waar John Summit en Hannah Boleyn deze week een plekje dalen met Show Me.

De meeste winst in de lijst zien we bij Miss You van Robin Schulz en Oliver Tree. De afgelopen vier weken kwam die track niet verder dan nummer 13. Na een daling van twee weken klom de track vorige week naar nummer 14. Deze week gaat Miss You nog eens tien plekken vooruit. In omgekeerde richting zijn The Reason (van Kyle Watson, op nummer 13) en B2B (van James Hype en Tita Lau, op nummer 15) de snelste zakkers. Beide tracks gaan 5 plekken in de achteruit.

In de Worldwide Club 20 zien we drie binnenkomers waarbij Chris Lake de hoogste nieuwe scoort. In The Yuma, nieuw op plek 14, is zijn vierde eigen hit in de lijst. In 2020 wist hij met The Answer al een op 2-notering te scoren. Naast die eigen releases stond hij ook twee keer met een remix in de lijst. Zo nam hij All Night Alone (van Josement) en Who Are You? (van Miane) onder handen. In The Yuma is zo’n track waar de fans van Lake al een tijdje op zaten te wachten want al in 2019 was de track, met de vocals van Aatig, te horen op Coachella.

In Take Me kun je een track herkennen die inmiddels al dik 25 jaar oud is. Martin Ikin en Joshwa gebruikten You’re Making Me High, de track waarmee Toni Braxton in 1996 haar derde hit in ons land scoorde. Take Me is voor Martin Ikin inmiddels zijn elfde notering in de Worldwide Club 20 waar het voor Joshwa de vierde is.

Het is All By Myself dan toch gelukt een plekje te vinden in de Worldwide Club 20. De samenwerking tussen Alok, Ellie Goulding en Sigala hikte de afgelopen week steeds tegen de onderkant van de lijst aan. Deze week stapt All By Myself dan toch over die drempel als de derde en laatste binnenkomer.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20

1 ( 1) UNHOLY – DISCLOSURE REMIX- Sam Smith & Kim Petras

14 (--) IN THE YUMA- Chris Lake

17 (--) TAKE ME- Martin Ikin & Joshwa

19 (--) ALL BY MYSELF- Alok, Sigala & Ellie Gouding