WWC20: B.O.T.A. naar eerste plaats

- Hitlijsten

 Eliza Rose Interplanetary Criminal
WWC20: B.O.T.A. naar eerste plaats

Eliza Rose en Interplanetary Criminal nemen deze week de leiding over in de nieuwe Worldwide Club 20.

B.O.T.A., de afkorting voor Baddest Of Them All, weet in de vierde week het laatste stapje te zetten naar de eerste plaats in de Worldwide Club 20. Daarmee maakt de Britse samenwerking al na twee weken een einde aan de nummer 1-notering van Fred Again.., Swedish House Mafia en Future. Turn On The Lights Again.. zakt naar nummer 2. Ondertussen heeft What A Life van John Summit, Guz en Stevie Appleton een opleving. Eerder al stond die track op nummer 2. Deze week klimt de track zes plaatsen naar nummer 3. De nummer 3 van vorige week, Miracle Maker van Dom Dolla en Clementine Douglas, is deze week de snelste zakker. Met 9 plekken verlies komt die track nu op nummer 12.

What A Life is daarmee één van de twee snelste stijgers. Ook History van Joel Corry en Becky Hill heeft de weg omhoog gevonden. Afgelopen week kwam de Frans-Britse combinatie binnen op nummer 11 en deze week schiet de track door naar nummer 5.

Zo’n beetje over heel de wereld klinkt opnieuw de melodie van Blue (Da Ba Dee). De Italiaanse groep Eiffel 65 scoorde er in 1999 een enorme zomerhit mee met, in Nederland, vijf weken nummer 1. In de oorspronkelijke versie draait alles om een blauw mannetje dat leeft in een blauwe wereld. Dat mannetje is allesbehalve vrolijk. In de versie van David Guetta en Bebe Rexha is het juist wel een en al blijdschap: I’m Good (Blue). Het nummer lag al jaren op de digitale plank van Guetta want al in 2017 was het te horen in zijn set op Ultra. Het is voor de Franse dj en producer zijn twintigste notering in de Worldwide Club 20. Rexha maakt deze week haar debuut met de binnenkomst op nummer 10.

Eerder dit jaar mochten we This Feeling van Vintage Culture en Goodboys al verwelkomen in de Worldwide Club 20. De track hield het toen, in de oorspronkelijke versie, zeven weken vol met een tweede plek als beste resultaat. Deze week keert het nummer, nu in de versie van Yotto, terug in de lijst. De Finse dj en producer stond al twee keer eerder in de Worldwide Club 20 met eigen tracks. Out Of Reach, zijn track met Cristoph en Sansa, kwam vorig jaar tot nummer 3 waar een jaar eerder Another Riff For The Good Times strandde op nummer 15.

Achter Bebe Rexha debuteert deze week ook Volaris in de lijst. Het Britse duo laat met de release van Slow Motion horen dat ze passie hebben voor dikke beats en pakkende melodieën. Waar Through The Night eerder dit jaar nog een samenwerking was met Nightlapse en Nathan Nicholson gaan ze met Slow Motion nu zelfstandig op pad. En zeker niet onverdienstelijk want ze maken er deze week hun entree mee in de Worldwide Club 20. En mocht je meer willen horen van Volaris: eerder deze maand verscheen de ep Tygar.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 2) B.O.T.A.- Eliza Rose & Interplanetary Criminal

10 (--) I’M GOOD (BLUE)- David Guetta & Bebe Rexha

13 (--) THIS FEELING – YOTTO REMIX- Vintage Culture & Goodboys

15 (--) SLOW MOTION- Volaris